Home » News » Blodbadet på Wall Street fortsetter mens Nvidia leder amerikansk teknologisalg

Blodbadet på Wall Street fortsetter mens Nvidia leder amerikansk teknologisalg

News Team

En bølge av panikksalg rammet Wall Street tirsdag, med S&P 500, Nasdaq Composite og Dow Jones Industrial Average som alle led sine bratteste daglige prosentvise fall siden begynnelsen av august.

Blodbadet var utbredt, med ni av de 11 sektorene i S&P 500 som sank ned i minus, ledet av kraftige nedgang innen teknologi, energi, kommunikasjonstjenester og materialer.

Salget ble utløst av mangelfulle amerikanske produksjonsdata, som, til tross for en beskjeden økning i august, holdt seg i dvale etter et lavpunkt på åtte måneder i juli.

Chipmaker Nvidia bar hovedtyngden av blodbadet, stupte 9,5 prosent i vanlig handel og sank ytterligere 2,4 prosent etter timer etter nyheten om at det amerikanske justisdepartementet hadde utstedt stevninger som en del av en antitrust-etterforskning.

Det førte til at 279 milliarder dollar ble slettet av markedsverdien – det største tapet på én dag som noen gang er registrert for en amerikansk aksje.

En ringvirkning ble følt på tvers av teknologisektoren, med Alphabet , eieren av Google, som falt 3,6 prosent, Apple tapte 2,7 prosent, og Microsoft mistet 1,8 prosent.

Philadelphia SE Semiconductor Index falt med 7,8 prosent, og hvert enkelt medlem av indeksen falt med minst 5,4 prosent.

«Når bekymringene vokser for at AIs lovede revolusjon kan ta lengre tid enn forventet, revurderer noen investorer de høye verdivurderingene. Men dette er ikke tid for å avskrive Nvidia, sier Nigel Green, administrerende direktør for finansiell rådgivning, Devere Group.

“Nvidia er fortsatt opp 118 prosent for året,” forklarte Green, og la til at “markedet kan reagere på kortsiktige bekymringer, men Nvidias rolle i fremtiden til AI er fortsatt solid. Denne nedgangen bør sees på som et midlertidig tilbakeslag, ikke et tegn på synkende relevans.»

Tesla raste også 1,6 prosent på nyhetene om at de planlegger å produsere en seksseters variant av sin Model Y i Kina i slutten av 2025. Boeing var et annet høyt profilert havari, og stupte 7,3 prosent etter at Wells Fargo nedgraderte flygigantens aksjer fra « lik vekt” til “undervektig.”

Det er det andre store globale aksjesalget de siste ukene. I begynnelsen av august ble billioner av dollar slettet fra Nasdaq-noterte giganter, ettersom skuffende amerikanske jobbveksttall og økende resesjonsfrykt utløste en global markedsrutt.

Det kommer foran viktige data for den amerikanske økonomien. Handelsmenn venter på flere arbeidsmarkedsrapporter i forkant av fredagens lønnsdata for ikke-gårdsbruk for august.

Federal Reserve forventes å senke rentene på møtet 17.-18. september, etter styreleder Jerome Powells nylige støtte til lettelser i pengepolitikken.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-carnage-continues-as-nvidia-leads-us-tech-selloff/