Home » News » Bør du kjøpe Airbnb-aksjer i forkant av årspresentasjonen i morgen?

Bør du kjøpe Airbnb-aksjer i forkant av årspresentasjonen i morgen?

Airbnb-investorer gjør seg klare for helårspresentasjonen av økonomiske resultater som er planlagt til tirsdag 15. februar. Markedet forventer en EPS på $0,04 for fjerde kvartal. 

Airbnb kommer til å kunngjøre resultatene for fjerde kvartal og 2021 for hele året i morgen. Airbnb har hovedkontor i San Francisco, California, og sysselsetter over 5000 personer. Deres økonomiske resultater ble sterkt påvirket av COVID-19-pandemien.

Reisestriksjoner og sperringer påvirket Airbnbs inntekter i utgangspunktet, men etter hvert satte forbrukerne pris på forretningsmodellen som tilbyr mer privatliv enn den klassiske hotellbransjen. For fjerde kvartal 2021 forventer investorer en EPS på $0,04, etter $1,22 i forrige kvartal. Hvis Airbnb leverer, vil dette være andre kvartal på rad med positiv inntjening.

Kanskje viktigere enn den faktiske inntjeningen vil være ledelsens veiledning fremover. Bransjen endrer seg akkurat som forbrukeratferd gjorde, og den nye veiledningen kan lett flytte aksjekursen.

Hvordan har Airbnb-aksjekursen utviklet seg i det siste?

Aksjekursen har falt mer enn 20% de siste tolv månedene. Dette er et selskap som ikke betaler utbytte, og siden børsnoteringen for et par år siden, toppet det på $200/aksje.

Airbnb opererer med en brutto fortjenestemargin på 79,88 %, høyere enn sektorens median med 123,14 %, og inntektsveksten på årsbasis er også mye høyere enn sektorens median – 46,7 % mot 22,10 %.

Hva sier analytikere om Airbnb-aksjekursen?

Analytikere er stort sett positive på Airbnb-aksjen. Av de 58 analytikerne som dekker aksjen, har 31 gitt kjøpsvurderinger, og 26 har nøytrale. Bare én analytiker har en salgsanbefaling.

For en uke siden ble Airbnb nedgradert til hold hos BTIG Research. På den annen side opprettholdt Morgan Stanley sin kjøpsvurdering for Airbnb-aksjen med et kursmål på $160.

Hva med verdivurderingen?

Airbnb har en markedsverdi på 104,28 milliarder dollar og en bedriftsverdi på 98,79 milliarder dollar til gjeldende børskurs. Pris/salgsforholdet for de siste tolv månedene er mye høyere enn sektormedianen (17,07 vs. 1,06), og aksjen handles til et P/E-forhold på 165,24.

Med andre ord, investorer er villige til å betale en høy pris for å eie aksjen.