Home » News » Bør du kjøpe Coca-Cola-aksjer etter kvartalsresultatet?

Bør du kjøpe Coca-Cola-aksjer etter kvartalsresultatet?

Coca-Cola rapporterte bedre enn forventet kvartalsresultat i dag. Selskapet knuste de organiske salgsforventningene for første kvartal, og aksjekursen steg i åpningstidene før markedet.

The Coca-Cola Company (NYSE:KO) rapporterte sine økonomiske resultater for første kvartal, og aksjekursen er sett høyere i førmarkedshandel. Coca-Cola rapporterte bedre enn forventet organisk salg og har slått forventningene både for kvartalsvis EPS og omsetning.

Aksjekursen reagerte positivt etter at den stengte ned sist fredag. Coca Cola handles på all-time highs, og selskapet betaler også utbytte.

Coca-Cola har hevet utbyttet de siste 59 årene på rad, og terminutbyttet er 2,70 %. Utbetalingsgraden er også 72,10 %, og 5-års utbyttevekst er 3,66 %.

Høydepunkter fra Q1 2022-resultatene

Inntekter, driftsmargin og resultat per aksje (EPS) vokste i kvartalet. Nettoinntektene i årets første kvartal økte med 16 % sammenlignet med samme periode i fjor, mens driftsmarginen var 32,5 %, høyere enn 30,2 % året før. Dessuten vokste EPS med 23 % til $0,64.

Hva sier analytikere om Coca-Cola-aksjen?

Av de 20 analytikerne som dekker Coca-Cola-aksjen, har 16 gitt kjøpsvurderinger og 4 har nøytrale. Ingen analytiker har gitt en salgsvurdering.

Senest har JP Morgan opprettholdt sin kjøpsvurdering med et kursmål på $68/aksje. Morgan Stanley gjorde det samme, men denne gangen med et kursmål på $76.

Coca-Cola har operert med en brutto fortjenestemargin på 60,27 % de siste tolv månedene, høyere enn sektormedianen med 34,72 %. Med dagens markedspris nådde selskapets markedsverdi 282/89 milliarder dollar, og bedriftsverdien er 316,37 milliarder dollar.

Coca-Cola suspenderte sin virksomhet i Russland som følge av konflikten mellom Russland og Ukraina. Som et resultat forventer den at resultatet for hele 2022 vil bli påvirket med 1 % tp2 % når det gjelder nettoinntekter og driftsinntekter.