Home » News » Bør du kjøpe eller selge Dow Jones før Feds kommende renteøkning?

Bør du kjøpe eller selge Dow Jones før Feds kommende renteøkning?

Amerikanske aksjer startet Q2 med oppgang, men frykt for aggressive renteøkninger kan skremme investorer. Så bør du kjøpe eller selge Dow Jones før neste Fed-møte?

Aksjemarkedet hadde en tøff start på handelsåret. Det korrigerte fra all-time highs nådd mot slutten av 2021-handelen, og for mange investorer var et bjørnemarked uunngåelig.

Tross alt pekte alt på flere ulemper – Fed startet en innstrammingssyklus, inflasjonen gikk ut av kontroll, og krigen begynte i Øst-Europa. Som sådan hadde investorer alle grunner til å være redde og tjene penger på fortjenesten fra å kjøpe under covid-19-pandemien.

Men handel er ikke så enkelt som det kan se ut. Å plukke topper og bunner er ren flaks, og ofte beveger markedet seg irrasjonelt.

Og det gjorde det nylig. Til tross for alt nevnt ovenfor, spratt aksjemarkedet og hentet inn det meste av tapene.

Dow Jones ledet an. Den spratt 3000 poeng fra laveste nivå i 2022 – men er denne oppgangen bare et rally i bjørnemarkedet? Eller vil vi snart se en ny all-time high snart?

Det daglige diagrammet antyder at et mulig hode- og skuldermønster kan være under forberedelse. Hvis det er riktig, vil bjørner gjerne se en avslutning under det dreieområde som er merket på diagrammet ovenfor.

En daglig stenging under området bør utløse flere ulemper. Fordi det målte trekket signaliserer et fall under 30 000 poeng, vil det sannsynligvis tiltrekke flere selgere.

Den bullish saken

På den annen side har ikke markedet brutt under det sentrale området ennå. Dette sentrale området fungerer som halsen på hodet og skuldrene, men Dow Jones har gjort en god jobb med å holde seg over så langt.

Med andre ord, til tross for det mulige reverseringsmønsteret, forblir skjevheten bullish mens markedet handler over halsen. Så lenge det gjør det, bør ikke et nytt forsøk til all-time highs utelukkes.

Hva signaliserte Fed?

Fed er over alt, og signaliserer raskere pengepolitisk innstramming. Fra en renteøkning på 50 bp i mai til 50 bp renteøkninger på hvert møte, understreket Fed-medlemmene behovet for å takle inflasjonen med mye høyere renter.

På toppen av det begynner snart balansereduksjonen. Som sådan vil de finansielle forholdene stramme seg til, noe som bør påvirke aksjemarkedet negativt.

Men aksjemarkedet har ikke oppført seg normalt siden COVID-19-pandemien startet. Så hvorfor skulle det gjøre det nå?