HomeNewsBør du kjøpe eller selge Microsoft-aksjer før Q3 FY2022 resultatet?

Bør du kjøpe eller selge Microsoft-aksjer før Q3 FY2022 resultatet?

Mircea Vasiu

Microsoft rapporterer sine kvartalsresultater i dag, og investorer forventer en EPS på $2,20 for Q3 FY2022. Så bør du kjøpe eller selge Microsoft-aksjer?

Microsoft-investorer gjør seg klare for de kvartalsvise resultatene som er planlagt for utgivelse senere i dag i løpet av tiden etter markedet. Markedsaktørene forventer at Microsoft vil rapportere en EPS på 2,20 dollar for kvartalet, og det årlige inntektsestimatet for regnskapsperioden som slutter i juni 2022 er 198,73 milliarder dollar.

Dette er et utbyttebetalende selskap. Microsoft har økt sine årlige utbyttebetalinger de siste 18 årene på rad, og 5-års utbyttevekst er 9,49 %.

Hvordan har Microsofts aksjekurs prestert i år?

Teknologisektoren var og er under press i år. Under COVID-19-pandemien sendte investorer teknologiselskapene til rekordhøyder, ettersom å jobbe hjemmefra førte til at folk ble mer avhengige av nettbaserte produkter og tjenester.

Men COVID-19 er for det meste over, i det minste å dømme etter det faktum at restriksjoner oppheves nesten overalt i avanserte økonomier. Som sådan dumpet investorer teknologiaksjer i 2022 og så etter andre muligheter.

Microsofts aksjekurs har falt -17,3 % så langt i år, men er fortsatt nær sine rekordhøye nivåer.

Hva sier analytikere om Microsofts aksjekurs?

Ingen analytiker har gitt en salgsanbefaling for Microsoft. Av de 89 analytikerne som dekker aksjekursen, har 84 kjøpsvurderinger, og 5 har nøytrale.

Senest opprettholdt Citigroup sin kjøpsanbefaling med et kursmål på $355/aksje. Det samme gjorde Wells Fargo, men denne gangen er kursmålet mye høyere, på $400/aksje.

Microsoft-aksjer handles til en P/E Non-GAAP på 30,89, høyere enn sektormedianen med 62,31 %. De siste tolv månedene var brutto fortjenestemargin på 68,83 %, også høyere enn medianen i sektoren med 36,61 %.