Home » News » Dorsey stoler på Musks visjon for Twitter

Dorsey stoler på Musks visjon for Twitter

Twitter-gründer Jack Dorsey sier Elon Musk er den unike løsningen han stoler på for å ta selskapet til et nytt nivå.

Twitter-styret har akseptert Elon Musks tilbud på 44 milliarder dollar om å kjøpe den sosiale mediegiganten og ta selskapet privat.

Jack Dorsey, grunnleggeren og den tidligere administrerende direktøren for Twitter, har kommentert denne siste utviklingen. Ifølge Dorsey er det å ta Twitter privat det beste Elon Musk kan gjøre. Dorsey uttalte at;

«Jeg elsker Twitter. Twitter er det nærmeste vi har en global bevissthet. Ideen og tjenesten er alt som betyr noe for meg, og jeg vil gjøre alt som trengs for å beskytte begge. Twitter som selskap har alltid vært mitt eneste problem og min største anger. Den har vært eid av Wall Street og annonsemodellen. Å ta den tilbake fra Wall Street er det riktige første skrittet.»

Dorsey påpekte at selv om han ikke vil at Twitter skal drives av en enkelt person eller en enhet, er Musk den enestående løsningen han stoler på for øyeblikket. Den tidligere Twitter-sjefen sa;

“I prinsippet tror jeg ikke at noen bør eie eller drive Twitter. Det ønsker å være et offentlig gode på protokollnivå, ikke et selskap. For å løse problemet med at det er et selskap, er Elon imidlertid den enestående løsningen jeg stoler på. Jeg stoler på hans oppdrag om å utvide bevissthetens lys.»

Elon Musk har diskutert ønsket om å gjøre Twitter til en plattform for ytringsfrihet. Tesla-sjefen beklaget at Twitter ikke levde opp til potensialet sitt og kunne levere mer verdi til brukerne.

Dorsey sa at han var enig i Musks poeng, og la til at Twitters nåværende administrerende direktør, Parag Agrawal, deler lignende synspunkter om selskapet.

Elon Musk avslørte tidligere denne måneden at han kontrollerte en eierandel på 9 % i Twitter. Dette ble etterfulgt av et bud noen dager senere om å kjøpe det sosiale medieselskapet etter å ha nektet en plass i styret.

Godkjenningen fra Twitter-styret kom mindre enn to uker etter at Musk la inn et bud på å kjøpe ut selskapet.