Home » News » Bør du kjøpe eller selge Netflix-aksjer etter dårlige Q1-resultater?

Bør du kjøpe eller selge Netflix-aksjer etter dårlige Q1-resultater?

Netflix sin aksjekurs faller over 25 % på grunn av dårlig inntjening og vekstprognose. Så bør du kjøpe eller selge aksjen?

Netflix-aksjonærene ventet på de økonomiske resultatene for første kvartal 2022, som ble offentliggjort i går. Til manges overraskelse har Netflix sin forretningsmodell vanskelig for å vokse; i det minste vokser ikke Netflix i det samme tempoet som før.

Som en konsekvens falt aksjekursen med mer enn 25 % i førmarkedshandel, da selskapet advarte om avtagende inntektsvekst og hard konkurranse.

Inntektsveksten avtok i 1. kvartal 2022

Inntektene vokste i årets første kvartal, om enn ikke i forventet takt. Netflix rapporterte høyere inntekter fra år til år på 9,8 %. Driftsmarginen ble også forbedret med mer enn 25 %.

Nettoinntekten, eller bunnlinjen, gikk imidlertid ned til 1.597 milliarder sammenlignet med samme periode i fjor.

Hard konkurranse gjør det vanskeligere å øke medlemsmassen

Økt konkurranse er en av årsakene til brems i inntektsveksten. I følge Netflix sine estimater deles medlemskapet med over 100 millione ekstra i tillegg til de 222 millioner betalende husstandene.

Ettersom tradisjonelle underholdningsselskaper har innsett at strømming er en stor bedrift, har de lansert nye tjenester i direkte konkurranse med Netflix.

Hvordan reagerte Netflix-aksjen?

Det største sjokket for investorer etter gårsdagens rapport var at Netflix mistet abonnenter for første gang på ti år. Videre advarte selskapet om at mer av det samme vil følge i det kommende kvartalet.

Som et resultat falt aksjen med mer enn -25 % i førmarkedshandel.

Med dagens nedgang tapte Netflix-aksjen alle gevinstene som ble oppnådd under COVID-19-pandemien. Med gjeldende $245/aksjekurs, handler Netflix under det største støtteområdet på $280.

I slutten av januar kjøpte Pershing Square, hedgefondet som tilhører den berømte investoren Bill Ackman, Netflix-aksjer verdt 1,1 milliarder dollar, til omtrent 390 dollar per aksje. Så gårsdagens fall kan ha skadet fremtidig ytelse, men det store spørsmålet her er – vil Ackman og hedgefondet hans kjøpe på den nåværende nedgangen?