Home » News » Bør du kjøpe eller selge Pfizer-aksjer før resultatrapporten?

Bør du kjøpe eller selge Pfizer-aksjer før resultatrapporten?

Pfizer presenterer de økonomiske rapportene for første kvartal 2022 i dag. Aksjekursen har falt mer enn 14 % YTD da investorer har flyktet fra aksjer på grunn av strammere økonomiske forhold.

I dag kl. 10:00 ET vil Pfizer, et av de største farmasøytiske selskapene i verden, presentere de økonomiske resultatene for første kvartal 2022. Før utgivelsen er aksjekursen ned med mer enn 14 % YTD. Aksjer har fått en dårlig start i år på grunn av tilstrammende økonomiske forhold.

Federal Reserve har allerede levert én renteøkning og forbereder seg på flere. På toppen av det har den til hensikt å begynne å selge obligasjonene kjøpt under det kvantitative lettelsesprogrammet.

Som sådan har investorer flyktet fra risikofylte eiendeler, som aksjer, ettersom avkastningen steg.

Pfizers aksjekurs har derfor falt i tråd med det totale markedet. Imidlertid kan investorer vurdere å kjøpe Pfizers aksjer av minst et par grunner.

For det første er dette et utbyttebetalende selskap. Derfor blir enhver aksjenedgang søtet av utbyttebetalinger.

For det andre viser P/E-tallet at selskapets verdivurdering er attraktiv.

Pfizer-aksjonærene forventer en EPS på $6,84 i 2022

Investorer forventer at EPS vil nå $6,84 i 2022. Pfizer er et av de farmasøytiske selskapene som leverte da verden møtte en krise uten sidestykke under COVID-19-pandemien.

COVID-19-vaksinen var ansvarlig for en stor del av selskapets fortjeneste, og den bidro også til en økning i merkekjennskapen.

Hva viser det daglige diagrammet?

Pfizers aksjekurs handlet over $60 de siste handelsdagene i 2021, og har korrigert siden den gang. Den møtte dynamisk støtte to ganger, og så langt holder den over.

En daglig stenging under den stigende trendlinjen signaliserer mer svakhet fremover, mens skjevheten forblir bullish hvis støtten holder.

Hva sier analytikere om Pfizers aksjekurs?

Analytikere er stort sett bullish. I april opprettholdt Citigroup sin hold-anbefaling med et kursmål for Pfizers aksjekurs på $57/aksje.