Home » News » Buffett kjøpte aksjer i 1. kvartal 2022

Buffett kjøpte aksjer i 1. kvartal 2022

Berkshire Hathaway så sine aksjeinvesteringer falle i verdi i første kvartal 2022. Selskapet rapporterte betydelig lavere inntjening, men det kjøpte flere aksjer på markedsdippen

En av de mest etterlengtede begivenhetene av investorer i aksjemarkedet fant sted i løpet av helgen. Berkshire Hathaway presenterte sine økonomiske rapporter for årets første kvartal, og pressekonferansen, arrangert av Warren Buffett og Charlie Munger, ble fulgt nøye med på av aksjemarkedsinvestorer fra hele verden.

Det amerikanske aksjemarkedet falt i årets fire første måneder, og det er en av de dårligste startene på året noensinne. Investorer ville vite hva Warren Buffett og Charlie Munger, veteraninvestorer, synes om markedet og hva de gjorde i løpet av første kvartal?

Her er tre takeaways fra konferansen:

  • Berkshire Hathaway rapporterte om et betydelig fall i inntektene
  • Buffett og Munger brukte pengebunken til å kjøpe flere aksjer
  • Selskapets oljeandel overstiger 40 milliarder dollar

Inntjeningen falt i 1. kvartal 2022

Overskuddet falt i løpet av årets første kvartal til 5,4 milliarder dollar. Det er en nedgang på over 50 % sammenlignet med samme periode i fjor og lavere enn analytikerne hadde forventet.

Buffett og Munger kjøpte flere aksjer

Berkshire brukte kontantene sine til å kjøpe flere aksjer under markedsnedgangen. Mellom 1. januar og 18. februar kjøpte de aksjer for 2,2 milliarder dollar, og mellom 21. februar og 15. mars investerte de ytterligere 41 milliarder dollar.

Berkshire kjøpte aksjer for 51,856 milliarder dollar i første kvartal og solgte 10,308 milliarder dollar.

Mer enn 40 dollar investert i oljeselskaper

Buffett og Munger kjøpte oljeaksjer i 1. kvartal 2022. Under pressekonferansen uttalte de to at overgangen til grønn energi sannsynligvis ville ta lang tid, noe som rettferdiggjorde deres investering på 40 milliarder dollar i oljeselskaper.

Berkshires investeringer i oljeindustrien fokuserer på Chevron og Occidental Petroleum.

For å oppsummere, fikk Berkshire et slag i første kvartal, men de brukte pengebunken til å kjøpe aksjer. Buffett gikk med på å kjøpe Alleghany, et forsikringsselskap, og å investere mer i HP og Occidental Petroleum.