HomeNewsØkonomiske hendelser som kan flytte aksjemarkedet i uken som kommer

Økonomiske hendelser som kan flytte aksjemarkedet i uken som kommer

Mircea Vasiu

Det amerikanske aksjemarkedet har den tredje dårligste starten på et år i historien. Hvilke økonomiske hendelser kan støtte markedet fremover?

S&P 500 har falt med mer enn -13 % i løpet av årets første 82 handelsdager. Inflasjonsfrykt som kan drive Fed til overdreven innstramming har utløst en salgsbølge.

De fleste av de kommende renteøkningene, om ikke alle, er allerede priset inn. Ikke mindre enn 10 renteøkninger er priset inn for 2022, noe som forklarer mye av investorenes motvilje mot å kjøpe aksjer.

Som sådan trenger investorer en endring i sentimentet som kan komme denne uken. Uken fremover bringer viktige økonomiske hendelser som kan støtte markedene, slik som Federal Reserves pengepolitiske beslutning, ADP Non-Farm Employment Change og Non-Farm Payrolls.

Federal Reserves pengepolitiske beslutning

Dette er kanskje den viktigste uken for finansmarkedene så langt i år. Federal Reserve i USA vil presentere sine pengepolitiske beslutninger og anslag for økonomien, og volatiliteten forventes å gå gjennom taket.

Onsdag er Fed i ferd med å heve federal funds-renten for andre gang i år. Det store ukjente er hvor mye?

For å takle økende inflasjon kan Fed heve renten med 50bp, som et tegn på at den ikke er bak kurven. Imidlertid kan dette allerede være priset inn, som forklart tidligere. Som sådan, ved å heve rentene med et halvt prosentpoeng, kan det hende at Fed ikke skader aksjer.

Det som betyr mer for aksjemarkedet er hvordan Fed leverer oppgangen. Mer presist er detaljene i pressekonferansen viktigere for aksjemarkedsinvestorene enn selve rentebeslutningen.

Private lønnslister

Tidligere samme dag vil ADP-dataene eller private lønnslister gi den første ledetråden på aprils jobbdata. Markedet forventer at amerikansk privat sektor har lagt til 400 000 nye jobber i april, og et større antall kan føre til børsoppgang.

NFP

Endelig, på fredag, kommer NFP-rapporten. Prognosen er at den amerikanske økonomien la til 390 000 nye jobber i april, og et større antall kan bekrefte det varme arbeidsmarkedet og støtte aksjer som er på en nedtur