Home » News » Bør du kjøpe eller selge S&P 500-indeksen før onsdagens Fed-møte?

Bør du kjøpe eller selge S&P 500-indeksen før onsdagens Fed-møte?

Den amerikanske sentralbanken legger frem sin pengepolitiske beslutning onsdag. Med en renteøkning i kortene, hvordan vil S&P 500-indeksen utvikle seg?

Sist torsdag avslørte den amerikanske inflasjonsrapporten for februar at prisene på varer og tjenester har steget med 7,9 % på årsbasis. Prisene på brukte biler er +41,2 % høyere, bensin steg med +38 %, og prisene på kjøtt, fisk og egg med +13 %.

Fed har et dobbelt mandat, ett knyttet til prisstabilitet og ett om jobbskaping. Med en arbeidsledighet på 3,8 % og så høy inflasjon, ser Fed på et passende tidspunkt å starte en innstrammingssyklus.

Markedet er klar over at Fed kommer til heve renten, ettersom dette har vært kommunisert mange ganger før. Men etter forrige ukes inflasjonsrapport forventer markedet enda raskere innstramming.

66 % sjanse for at det kommer 8 hevinger i år

Etter de siste inflasjonsdataene, forventes Fed å heve rentene åtte ganger i år. Det er en 66 % sannsynlighet for en Fed Funds-rente ved utgangen av året på 2 %-2,25 %, og en slik sannsynlighet skaper problemer for aksjemarkedet.

Aksjer gjør det ikke bra i et stigende rentemiljø. Sammen med de geopolitiske hendelsene som har påvirket markedet i det siste, bør man ikke bli overrasket over å se S&P 500-indeksen lavere.

Mens det grunnleggende bildet ser bearish ut, hva med det tekniske?

S&P 500 er fortsatt bearish mens prisen holder seg under 4300 poeng

Det tekniske bildet ser bearish ut mens prisen holder seg under 4.300 poeng. Indeksen åpnet det nye handelsåret på et rekordhøyt nivå, men siden har den falt.

Sist fredag var S&P 500s negative avkastning på -11/8 % YTD, den fjerde dårligste i historien. Men hvis historien forteller oss noe, så forteller den oss at investorer vil kjøpe i løpet av nedgangen fordi hver gang en slik nedgang har inntruffet, har aksjemarkedet endt året med solide gevinster.

Når det gjelder det tekniske bildet, kan man se et hode- og skuldermønster underveis. Før du går mot det målte trekket, tester prisen vanligvis halsen på nytt, noe den allerede har gjort. 

Hvis markedet ikke klarer å bevege seg tilbake over 4300 poeng, forblir skjevheten bearish. Men Fed har fortsatt kortene ettersom den kan levere en "dueaktig" økning, for eksempel å antyde at markedet er langt foran seg selv når det gjelder å ha priset inn fremtidige renteøkninger.