HomeNewsBør du kjøpe Meta-aksjer etter bedre enn forventet EPS?

Bør du kjøpe Meta-aksjer etter bedre enn forventet EPS?

Mircea Vasiu

Facebooks morselskap, Meta Platforms, steg i går etter inntjeningsoppfordringen for første kvartal 2022. Selskapet rapporterte mye bedre EPS enn forventet.

2022 brakte den bratteste nedgangen i Meta Platforms aksjehistorie, og vekket spørsmål angående levedyktigheten til forretningsmodellen med fokus på metaversen. Men det hele forsvant i går da Metas aksje steg med mer enn 17 % etter kvartalsresultatet.

En rask titt på hoveddetaljene i gårsdagens økonomiske resultater for første kvartal 2022 viser oss at resultatene ikke er så imponerende som børsbevegelsen kan tilsi. For eksempel økte de totale inntektene, men økningen i totale kostnader og utgifter var mye høyere – 31 % mot 7 %.

Driftsinntektene gikk også ned med -25 %, og til og med nettoinntektene falt med -21 %. Så hvorfor steg Metas aksjekurs etter kvartalsresultatet?

Hvorfor steg Metas aksjekurs etter kvartalsresultatet?

En av grunnene til at aksjen gikk bedre er knyttet til økningen i daglige aktive brukere. Selskapet la til rundt tre millioner nye brukere, høyere enn markedet forventet.

Markedet forventet også en EPS på $2,56, og selskapet rapporterte $2,72 i kvartalet.

Hvordan gikk aksjen i år?

Metas aksjekurs er kraftig ned i år til tross for gårsdagens oppgang. Kursen er ned rundt -40% YTD, da investorer ikke likte økningen i utgifter og enveissatsingen selskapet tar i forhold til metaversen.

Men gårsdagens resultater og markedsreaksjon kan være et vendepunkt for Meta. I en tid hvor teknologisektoren er under press, gir økningen håp til investorer som kjøpte 2022-teknologimarkedet.

Hva sier analytikere om Metas aksjekurs?

Analytikere er stort sett bullish. Av de 97 analytikerne som dekker selskapet, har 80 gitt kjøpsvurderinger, og 14 har nøytrale. Kun 3 analytikere har gitt en salgsanbefaling.

Senest opprettholdt Evercore og Capital Depesche sin kjøpsvurdering, med et kursmål på $325, henholdsvis $330/aksje.