HomeNewsBør du kjøpe S&P 500-indeksen etter å ha startet april med tap?

Bør du kjøpe S&P 500-indeksen etter å ha startet april med tap?

Mircea Vasiu

S&P 500-indeksen falt i april – er det trygt å kjøpe, eller er det mulig med flere ulemper?

April startet med en korreksjon i de store amerikanske aksjemarkedsindeksene. S&P 500-indeksen, for eksempel, falt rundt 200 poeng i løpet av de få handelsdagene etter at den nye handelsmåneden startet, og mange investorer tror at stigningen i slutten av mars ikke var annet enn et bjørnemarkedsrally.

Når sant skal sies, har det amerikanske aksjemarkedet ikke gjort noe siden krigen mellom Russland og Ukraina startet. Selvfølgelig skulle man ha forventet at den økende usikkerheten ville ha innvirkning på aksjemarkedene, men investorene holdt seg ganske rolige.

Derfor kan vi si at nedgangene så langt i 2022 ikke var annet enn korrigeringer ment å kjøpes. Ting kan imidlertid variere i Q2 2022, som antydet av den historiske aksjemarkedsutviklingen.

Som det viser seg, forteller historien oss at andre kvartal i et mellomår er vanskelig for aksjemarkedsinvestorer. Mer presist er det et svakt kvartal – og det samme er det kommende.

På den lyse siden er imidlertid de neste to kvartalene de beste i den fireårige presidentsyklusen. Derfor, mens Q2 og Q3 kan være vanskelige og gi noen tap, vil investorer mest sannsynlig kjøpe på nedgangen igjen.

Fed forbereder seg på å stramme inn de finansielle forholdene ytterligere i mai

Federal Reserve har allerede hevet renten én gang og avsluttet den kvantitative lettelsen og løftet umiddelbart kursene, men markedet blinket ikke.

Flere og flere stemmer fra Fed tyder imidlertid på at innstramningen av de finansielle forholdene vil fortsette. Dessuten vil den fortsette i et større tempo.

Mange markedsaktører forventer nå at Fed vil øke 50bp i mai. Dessuten, for å starte den kvantitative innstrammingen eller redusere balansen.

Alle disse representerer tiltak som ønskes for å bekjempe inflasjon og stramme inn økonomiske forhold. Aksjer bør ha vanskelig for å prestere under slike forhold, spesielt med tanke på at Bill Dudley, den tidligere sjefen for New York Fed, foreslo at Fed skulle tvinge aksjene ned hvis den ønsker å gjenvinne sin troverdighet.