Home » News » Bør du kjøpe Twitter-aksjer når de handles godt under Musks budpris?

Bør du kjøpe Twitter-aksjer når de handles godt under Musks budpris?

I april aksepterte Twitter et overtakelsesbud på 44 milliarder dollar fra verdens rikeste person, Elon Musk. Men ferske nyheter sier at Musk ønsker å komme seg vekk fra avtalen, og sende aksjekursen lavere. Så bør du kjøpe aksjer, med tanke på at de handles godt under Musks tilbud?

Forrige måned ble markedet overrasket av en kunngjøring fra Elon Musk, Teslas administrerende direktør. Han avslørte planer om å ta Twitter privat og la ned et overtakelsesbud på 44 milliarder dollar.

Mer presist bør hver aksjonær få $54,20/aksje ifølge avtalen.

I følge dokumenter fylt ut til SEC (Security and Exchange Commission) insisterte Elon Musk på at dette var hans siste og eneste tilbud. Og at Twitters styre bør godta det.

Så styret godtok det. Men avtalen er nå på vent, da Musk ønsker å gå bort fra avtalen.

Kan han gjøre det? Hvis ikke, er det trygt å kjøpe Twitter-aksjer med tanke på at de nå handles til en pris som er mye lavere enn overtakelsesprisen?

Hvorfor ønsker Elon Musk å gå bort fra oppkjøpstilbudet?

Sist fredag sa en uttalelse fra Elon Musk at han revurderer budet. Mer presist er budet på vent inntil Twitter kan bevise at bare 5 % av brukerne er roboter.

Dette blir sett på som avgjørende for Elon Musk for Twitters fremtidige inntektsgenereringsplaner. Men det viser også at Elon Musk ikke gjorde noen due diligence i forkant av overtakelsestilbudet.

Dessuten ser det ut til at Elon Musk ga fra seg forretningsmessig due diligence ved å fremsette tilbudet.

Siden oppkjøpstilbudet har tech-sektoren falt kraftig. Det gjorde imidlertid ikke Twitter-aksjer, først og fremst på grunn av den kommende avtalen.

Fordi Elon Musk lovet Tesla-aksjer for å finansiere Twitter-avtalen, gjør en nedgang Twitter dyrere og legger også press på Teslas aksjer. Derfor kan det være den virkelige grunnen til at Elon Musk ønsker å komme vekk fra avtalen.

Kan han bare gjøre det?

Ja og nei. Vanligvis er dette en strategi for å reforhandle en bedre pris.

Men er det usannsynlig for Musk å komme seg unna avtalen uten kostnad? Vil han betale $1 milliard som avtalt hvis avtalen ikke går videre? Eller vil vi se en langsiktig juridisk kamp som bare vil skade aksjonærene og selskapet?

Er det på tide å kjøpe Twitter-aksjer, eller er det for risikabelt?

Som diagrammet nedenfor viser, handlet Twitter-aksjer mye lavere enn $54,20 før overtakelseskunngjøringen. Uten overtakelsen ville aksjekursen trolig ha falt sammen med tech-sektoren.

Men etter å ha handlet nær budkursen, falt aksjekursen sist fredag på nyheten om at handelen er på vent. Aksjonærene vet at risikoen her er at en lang juridisk kamp kan starte. En annen risiko er at de to partene blir enige om en lavere pris.

I begge tilfeller er det for risikabelt å være involvert i denne affæren akkurat her akkurat nå. Alt kan skje, og det er ingen klar tidslinje for når historien tar slutt.