Home » News » Targets kvartalsvise fortjeneste faller med mer enn 50 %

Targets kvartalsvise fortjeneste faller med mer enn 50 %

Detaljhandelsgiganten Target har sett sitt kvartalsvise resultat falle med mer enn 50 % på grunn av økende driftskostnader.

Target rapporterte sin resultatrapport for første kvartal onsdag. Selskapets tall var under det Wall Street-analytikere hadde forventet.

Detaljhandelsgiganten rapporterte et overskudd på 1,01 dollar i første kvartal 2022. Dette representerer en nedgang på 52 % fra forrige kvartal og er under hva Wall Street-analytikere hadde estimert.

Resultatet per aksje var $2,19, som er under $3,29 Wall Street-analytikere hadde spådd.

Aksjene til Target er nå ned med 21 % under onsdagens handelssesjon før markedet, et tydelig tegn på at investorer ikke lenger ser at store amerikanske forhandlere holder seg immune mot inflasjon.

Target la til at fortjenesten i inneværende kvartal kan bli negativt påvirket på grunn av de økende inflasjonsnivåene i USA. Målsjef Brian Cornell sa;

“Vi var mindre lønnsomme enn vi forventet å være eller har tenkt å være over tid. Disse (kostnadene) fortsetter å vokse nesten på daglig basis, og det er ingen tegn akkurat nå…til at det kommer til å avta over tid.”

Detaljhandelsgiganten spådde sine årlige driftsmarginer til å være rundt 6 % sammenlignet med en tidligere prognose på 8 % eller mer. Target sa at de økende drivstoff- og fraktutgiftene vil resultere i et tillegg på 1 milliard dollar til utgiftene deres i år.

Targets finanssjef Michael Fiddelke sa;

“(Pris) fortsetter å være den siste spaken vi trekker,” sa finanssjef Michael Fiddelke. “Selv om vi ikke liker innvirkningen på lønnsomheten vår på kort sikt, vet vi at det er den rette tingen å gjøre.”

Target avslørte at selskapets kvartalsvise bruttomargin falt til 25,7 % fra 30 %. Dette var fordi Target ble tvunget til å selge noen produkter som kjøkkenapparater og TV-er til rabatterte priser på grunn av den svake etterspørselen midt i forsyningskjedepresset.