Britiske aksjer urolige midt i beste periode på åtte år; europeiske markeder stengte på grunn av første mai
Den britiske FTSE 100 beveget seg mellom tap og gevinster torsdag morgen, med de fleste andre europeiske markeder stengt for ferien 1. mai.
FTSE 100 var uendret klokken 10:19 i London etter å ha hatt sin 13. positive økt på rad i sin lengste seiersrekke siden slutten av 2016 og begynnelsen av 2017. Børsene i Tyskland, Frankrike, Italia og Spania er stengt.
Inntjeningen i Storbritannia inkluderte banken Lloyds , som falt med 1,8 % ved åpning etter å ha rapportert en nedgang i resultat på nesten 7 % i første kvartal på grunn av høyere kostnader.
Husbyggeren Persimmon sa i en handelsoppdatering at målene for ferdigstillelse av boliger var i rute, mens London Stock Exchange Group ( LSEG ) rapporterte en organisk økning på 7,8 % i inntektene i første kvartal sammenlignet med året før.
Rolls-Royce -aksjene steg 2,5 % etter at motorprodusenten gjentok sine resultat- og kontantstrømprognoser for 2025 og sa at de forventet å kunne oppveie effekten av amerikanske tollsatser på virksomheten gjennom avbøtende tiltak.
Investorer følger også med på nyhetene om at spanske regulatorer godkjente oppkjøpet av långiveren Banco Sabadell av rivalen BBVA , og at konkurransetilsynets rapport nå er underlagt myndighetenes gjennomgang og ytterligere «tiltak» fra bankene.
Den regionale Stoxx 600- indeksen i Europa endte onsdag i grønt, selv etter at globale aksjer ble rystet av nyheten om at den amerikanske økonomien falt med 0,3 % i første kvartal.
Den økonomiske stemningen i regionen ble hjulpet av tall som viste at eurosonen vokste med 0,4 % i første kvartal, mer enn forventet.
April var imidlertid en svak måned for europeiske aksjer generelt, ettersom virkningen av USAs tollpolitikk tynget. Stoxx 600 falt 1,2 % totalt, men dette ble redusert fra en nedgang på 4,2 % i mars.
Inntjeningen har vært i fokus denne uken, med europeiske selskaper som advarte om prisøkninger og stor usikkerhet i utsiktene sine på grunn av tollsatser, mens flere banker, inkludert UBS , Deutsche Bank og Barclays, slo forventningene.
«Bankaksjer ser generelt sett fortsatt ganske bra ut globalt … de vekstrisikoene vi står overfor nå, som er sentrert rundt USA, og som burde hjelpe europeiske finanssektorer», sa Max Kettner, sjefsstrateg for flere aktiva i HSBC, til CNBCs «Europe Early Edition» på torsdag.
«Alt i alt er det fortsatt på tide å spille defensivt, spesielt i USA. Det er slike som små selskaper og sykliske forbruksaktører du virkelig bør unngå. Gå mer mot defensiven, dine basisvarer, helsevesenet ditt og forsyningsselskapene dine.»
Amerikanske aksjefutures steg tidlig torsdag etter at Big Tech-inntektene fra Meta Platforms og Microsoft slo.