Home » News » CenterPoint Energy erklærer økt kvartalsvis kontantutbytte

CenterPoint Energy erklærer økt kvartalsvis kontantutbytte

News Team

CenterPoint Energy Inc. (NYSE: CNP) annonserte en økning i sitt vanlige kvartalsvise kontantutbytte på torsdag. Styret i det Texas-baserte energileveranseselskapet erklærte et utbytte på 0,2000 USD per aksje, utbetalt 14. desember 2023, til aksjonærer som er registrert ved avslutningen av virksomheten 16. november 2023. Dette representerer en økning på 0,01 USD i forhold til forrige kvartals utbytte. .

Det økte utbyttet stemmer overens med et årlig utbytte på $0,77 for 2023, som markerer en økning på $0,07 sammenlignet med utbytte utbetalt i 2022. Dette trekket understreker CenterPoint Energys forpliktelse til å levere verdi til sine aksjonærer midt i et energimarkedslandskap i utvikling. Ifølge InvestingPro har selskapet opprettholdt utbyttebetalinger i 53 år på rad, noe som er et bevis på dets finansielle stabilitet og forpliktelse til aksjonærverdi.

CenterPoint Energy er det eneste investoreide elektriske og naturgassverktøyet basert i Texas. Det kan skryte av elektrisk overføring og distribusjon, kraftproduksjon og distribusjon av naturgass som betjener over syv millioner målte kunder over hele Indiana, Louisiana, Minnesota, Mississippi, Ohio og Texas. Per 30. juni 2023 hadde selskapet omtrent 38 milliarder dollar i eiendeler og sysselsatte rundt 9000 personer. CenterPoint Energy bygger på arven fra sine forgjengere, og har vært i drift i over 150 år.

InvestingPro-data avslører at CenterPoint Energy opererer med en betydelig markedsverdi på $16 850 millioner og et P/E-forhold på 23,05, noe som indikerer en robust finansiell stilling. Til tross for selskapets betydelige gjeldsbyrde, gjør sterk inntjening det mulig for ledelsen å fortsette å betale utbytte. Faktisk har 4 analytikere revidert inntjeningen oppover for den kommende perioden, noe som tyder på positive utsikter for selskapet.

Selskapets inntektsvekst har avtatt den siste tiden, med en kvartalsvis nedgang på -3,55 %. Imidlertid har selskapet klart å opprettholde en brutto fortjenestemargin på 38,86 %, noe som gjenspeiler effektiviteten i driften. Selskapets aksje handles for tiden nær det laveste nivået på 52 uker, og RSI antyder at den er i oversolgt territorium – potensielle indikatorer for investorer som leter etter muligheter.

For mer innsikt og tips om investering, besøk InvestingPro som tilbyr en omfattende liste med tilleggstips og sanntidsmålinger for en rekke selskaper.

Source: https://buystocks.co.uk/news/centerpoint-energy-declares-increased-quarterly-cash-dividend/