Home » News » ChargePoint-aksjene stuper midt i lederskader og svake utsikter for tredje kvartal

ChargePoint-aksjene stuper midt i lederskader og svake utsikter for tredje kvartal

News Team

ChargePoint Holdings (NYSE: NYSE: CHPT), et ledende ladenettverk for elektriske kjøretøy (EV), så sine aksjer falle med 37 % i dag, noe som signaliserer investorbekymringer etter en redusert inntektsprognose for tredje kvartal og en større omstilling i ledelsen. Selskapets resultater hittil i år reflekterer en betydelig nedgang, med aksjekurser som stuper omtrent 80 %.

Den brå avgangen til både administrerende direktør og finansdirektør har reist spørsmål om selskapets fremtidige retning og stabilitet. Rick Wilmer er utnevnt som ny administrerende direktør, mens en midlertidig finansdirektør er blitt annonsert for å veilede ChargePoint gjennom sin økonomiske restruktureringsprosess. Disse endringene kommer på et kritisk tidspunkt da ChargePoint kjemper mot økt konkurranse, spesielt fra Tesla (NASDAQ: TSLA ) sin overgang til direktesalg av ultrahurtige ladere, og bransjeomfattende problemer som redusert elbilproduksjon.

Investorer fikk ytterligere urovekkende nyheter da ChargePoint reviderte sine inntektsestimater for tredje kvartal nedover. Selskapet forventer nå at omsetningen vil være mellom $108 millioner og $113 millioner for perioden som slutter 31. oktober, en sterk kontrast til forrige midtpunktsprognose på $157,5 millioner. I tillegg skal en ikke-kontant nedskrivning på 42 millioner dollar behandles mer detaljert 6. desember.

Midt i denne uroen, frarådte en investeringsanalysevideo som ble utgitt i dag å kjøpe ChargePoint-aksjer, i stedet for å fremheve ti andre aksjer med tilsynelatende bedre vekstutsikter som anbefalt av et analytikerteam. Dette perspektivet legger til den bredere markedskonteksten for investeringsbeslutninger, med aksjekurser ved slutten av dagen 17. november som gjenspeiler disse betraktningene.

ChargePoints raske nedtur etter dagens hendelser skapte usikkerhet om den nylige kapitalinnhentingens innvirkning på selskapets økonomiske helse. Mens den nye ledelsen går inn for å navigere i disse utfordringene, følger investorer og bransjeobservatører nøye med på ChargePoints neste trekk i det utviklende ladelandskapet for elbiler.

InvestingPro Insights

InvestingPro-data gir verdifull innsikt i ChargePoints siste ytelse. Selskapets markedsverdi er 723,71 millioner dollar, med et negativt P/E-forhold på -1,91, noe som indikerer at det ikke har vært lønnsomt. Selskapets inntekter for de siste tolv månedene per Q2 2024 var $558,69 millioner, og vokste med en hastighet på 67,12%. Imidlertid har selskapet slitt med en negativ driftsinntekt på -364,84 millioner USD, noe som gjenspeiler dets økonomiske problemer.

To InvestingPro-tips som er spesielt relevante for denne artikkelen, er at analytikere ikke forventer at selskapet vil være lønnsomt i år, og selskapets aksjer har fått et betydelig slag de siste seks månedene. Disse tipsene stemmer overens med den nåværende situasjonen til ChargePoint, ettersom selskapet har sett et betydelig fall i aksjekursene og står overfor spørsmål om fremtidig lønnsomhet.

InvestingPro tilbyr totalt 20 tips for ChargePoint, som gir en omfattende analyse av selskapets ytelse og fremtidsutsikter. For de som ønsker å fordype seg dypere i disse tipsene og få mer innsikt, tilbyr InvestingPro for tiden et spesielt Black Friday-salg med en rabatt på opptil 55 %. Det er en utmerket mulighet til å få tilgang til verdifull innsikt og ta informerte investeringsbeslutninger.

Source: https://buystocks.co.uk/news/chargepoint-shares-plummet-amid-leadership-shakeup-and-weak-q3-outlook/