Home » News » Chevron vil øke amerikansk tilstedeværelse med 7,6 milliarder dollar PDC Energy-kjøp

Chevron vil øke amerikansk tilstedeværelse med 7,6 milliarder dollar PDC Energy-kjøp

News Team

Chevron Corp sa mandag at de øker sitt amerikanske olje- og gassfotavtrykk ved å kjøpe skiferprodusenten PDC Energy Inc. i en aksje-og-gjeldstransaksjon verdt 7,6 milliarder dollar.

For Chevron, det nest største amerikanske oljeselskapet, vil avtalen øke produksjonen, kapitalutgiftene og kontantstrømmen i USA midt i globale geopolitiske spenninger over energiforsyningen etter Russlands invasjon av Ukraina i fjor.

“Det er en sterk investering i vår virksomhet i USA,” sa administrerende direktør Michael Wirth til Reuters i et intervju.

Amerikanske oljeselskaper har blitt kalt ut for kritikk av president Joe Biden for ikke å øke produksjonen i USA ettersom drivstoffprisene økte for forbrukere i fjor. Avtalen er i samsvar med disse oppfordringene, sa Wirth, samtidig som den tilfører verdi til aksjonærene.

Analytikere de siste månedene har stilt spørsmål ved Chevrons evne til å motvirke bekymringer om at selskapets kjerneskiferegenskaper i USA er i tilbakegang etter dårlig ytelse i Perm-bassenget i Vest-Texas og New Mexico i fjor.

“Vi forventer at disse bekymringene for Perm kan henge igjen,” sa Biraj Borkhataria, forskningsanalytiker ved RBC Europe.

Avtalen verdsetter Denver-baserte PDC til $72 per aksje, omtrent en premie på 14% til 10-dagers gjennomsnitt som slutter fredag. Det forventes å stenge ved årsskiftet, sa selskapene.

Oppkjøpet vil legge til 10 % til Chevrons reserver og øke kapitalutgiftene og fri kontantstrøm med rundt 1 milliard dollar innen et år etter avtalen ble avsluttet.

I morgenhandelen tapte Chevron mindre enn 1 %, mens PDC Energy steg 9 %.

Oppkjøpet vil legge til 260 000 fat olje- og gassproduksjon per dag (boed) til Chevrons produksjon i DJ-bassenget, noe som gjør virksomheten i Colorado til en av selskapets fem største forretningsaktiva når det gjelder produksjon, sa Wirth.

PDC Energy produserer rundt 25 000 fat per dag i Perm-bassenget, hvor Chevron leverer 700 000 fat oljeekvivalenter.

Eiendommene det anskaffer er “høykvalitets inventar,” sa Andrew Dittmar, som spesialiserer seg på M&A hos forskeren Enverus. Prisen verdsetter PDC til omtrent den nåværende produksjonshastigheten, sa Dittmar, og beskrev de uutnyttede reservene som følger med den som “i hovedsak gratis.”

Ledere ved San Ramon, California-baserte Chevron, har siden i fjor sagt at selskapet var på utkikk etter amerikanske oppkjøp. Selskapet har også nylig flagget at det ønsket å redusere kontantbeholdningen på en måte som vil forbedre aksjonærlønnsomheten. Tilbakekjøpsveiledningen ble holdt uendret.

“Vi kjøper tilbake aksjer til en kurs på 17,5 milliarder dollar per år,” sa Wirth og la til at aksjene som byttes mot eiendommene representerer mindre enn to fjerdedeler av tilbakekjøp av aksjer. “Så vi ville kjøpt tilbake disse aksjene veldig raskt.”

Selskapet har vært under press på Wall Street for å vise at det kan fortsette å utvide produksjonen etter 2027 ved sine viktigste skiferbeholdninger i Permian Basin i West Texas og New Mexico.

Avtalen vil øke Chevrons kapitalutgifter med rundt 1 milliard dollar per år, og øke den årlige rekkevidden til 14 milliarder dollar til 16 milliarder dollar gjennom 2027, sa selskapet.

Chevron er en av toppprodusentene i Denver-Julesburg-bassenget etter oppkjøpet av Noble Energy for 13 milliarder dollar i 2020.

Med oppkjøpet av PDC vil Chevron legge til 10 % til sine beviste reserver til en anslått kostnad på mindre enn $7 per fat, sa selskapet i en uttalelse.

Wirth sa at avtalen ikke stopper selskapet fra å vurdere andre potensielle oppkjøp.

“Vi sluttet aldri å lete,” sa Wirth. “Vi ser etter ting som passer strategisk med vår portefølje som skaper verdi for aksjonærene.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/chevron-to-boost-u-s-presence-with-7-6-billion-pdc-energy-buy/