Home » News » SGX Group lanserer depotbevis under DR-kobling med børsen i Thailand

SGX Group lanserer depotbevis under DR-kobling med børsen i Thailand

News Team

Singapore Exchange (SGX Group) kunngjorde i dag at de vil lansere et nytt produkt, Singapore Depository Receipts, (SDR1) under Thailand-Singapore DR Linkage 30. mai 2023. Et Memorandum of Understanding (MOU) vil også bli signert for å markere partnerskapet mellom SGX Group og børsefn i Thailand (SET) på DR Linkage. Dette er det første DR-samarbeidet på utvekslingsnivå i ASEAN, og demonstrerer et viktig skritt fremover for å forbedre regional tilkobling. Dette samarbeidet utnytter styrkene til to veletablerte børser for å fremme flere felles investerings- og forretningsmuligheter for både børser og deres markedsdeltakere.

SGX Group introduserer SDR for å gi Singapore-investorer mer effektiv tilgang til regionale markeder. Investorer kan handle SDR via sine lokale meglere, få større eksponering mot utenlandske børsnoterte verdipapirer og glede seg over mer praktisk handel gjennom deres vanlige plattform. Disse SDR vil handles på SGX verdipapirmarkedet i lokale åpningstider og i Singapore dollar.

De første SDR er utstedt av Phillip Securities Pte Ltd og representerer den reelle eierandelen i de underliggende verdipapirene2 til Airports of Thailand (AOT), CP All (CPALL) og PTT Exploration & Production (PTTEP), som er bestanddeler av referanseindeksen SET50 Indeks.

Loh Boon Chye, administrerende direktør i SGX Group, sa: “Det har vært en spennende reise for oss å jobbe sammen med SET for å bringe vår SDR under DR-koblingen til realisering. ASEAN fremstår i økende grad som et investeringstema blant investorer. Med større tilkobling mellom Singapore og Thailand kan investorer nå utvide investeringshorisonten og delta i vekstpotensialet til ASEAN. Jeg er optimistisk at SDR vil stimulere til økt deltakelse på tvers av landegrensene og skape mer liv i kapitalmarkedene våre, og at DR Linkage skal være katalysatoren for å utløse ytterligere samarbeid mellom børser i denne regionen.»

Pakorn Peetathawatchai, president, SET, sa: “Lanseringen av Thailand-Singapore DR Linkage markerer en betydelig milepæl for begge børsene. Etter hvert som investorbehovene utvikler seg, letter koblingen investorers tilgang fra ett marked direkte til et annet i lokal valuta, noe som gir mer likviditet og priseffektivitet. Dette samarbeidet er en del av vår forpliktelse til å øke tilkoblingen mellom børser i ASEAN. Jeg er sikker på at koblingen vil være en nøkkelplattform som forbinder verden med denne regionen.»

Luke Lim, administrerende direktør, Phillip Securities Pte Ltd (et medlem av PhillipCapital), sa: “Vi er beæret over å være den første utstederen av SGX Singapore Depository Receipts under Thailand-Singapore DR Linkage. Hos PhillipCapital er vi drevet av vårt ønske om å tjene våre investorer bedre, og vi erkjenner at i dag har investorer et bredt spekter av investeringsvalg samt høye forventninger til potensielle handelsmuligheter. Disse nye SDR gir Singapore-investorer nye muligheter til å investere i det thailandske markedet.»

Source: https://buystocks.co.uk/news/sgx-group-to-launch-depository-receipts-under-dr-linkage-with-stock-exchange-of-thailand/