Home » News » Myntbaseøkning fra høyere renter er “sterkt undervurdert”

Myntbaseøkning fra høyere renter er “sterkt undervurdert”

Oppenheimer-analytiker gjentar en bullish holdning til kryptohandelsplattformen, og ser potensielle oppsider for aksjer på mer enn 40 %.

Coinbase Global Inc (NASDAQ: COIN)-aksjen har potensial til å øke mer enn 40% fra dagens nivå, ifølge Oppenheimer-analytiker Owen Lau, som sa at de potensielle fordelene for kryptovalutaplattformen fra høyere renter er “sterkt undervurdert.”

Lau gjentok overprestasjonsvurderingen han har hatt på aksjen siden mai 2021, like etter at Coinbase ble børsnotert. Han holdt kursmålet sitt på $107, som antydet 43,6% oppside fra tirsdagens sluttkurs på $74,50, og sa at han trodde aksjen for øyeblikket handles til et “deprimert multiplum.”

“Det er lettere å assosiere Coinbase med handel enn med renteinntekter, men denne oppfatningen kan endre seg på kort sikt,” skrev Lau i et notat til kundene. “Selv om stigende renter har påvirket handelsinntektene negativt, vil de sannsynligvis være til fordel for renteinntektene.”

Aksje COIN, -2,05% falt 2,9% i førmarkedshandel onsdag, etter å ha steget 20,3% over de siste tre øktene til og med tirsdag. Bitcoin BTCUSD, 0,72 % falt 1,6 % tidlig onsdag, etter å ha fått 4,1 % de siste tre dagene.

Coinbases kvartalsresultater har bommet på forventningene de siste to kvartalene, ettersom handelsvolumet falt 7,8 % fra et år siden i første kvartal, og deretter falt 53,0 % i andre kvartal.

I mellomtiden økte netto renteinntekter 218 % i første kvartal til å representere 0,9 % av totale inntekter, og steg deretter 400 % til å representere 4,0 % av totale inntekter i andre kvartal. Federal Reserve hadde hevet målområdet for overnattingsrenter fra null til 0,25 % ved utgangen av 2021 til 1,50 % til 1,75 % gjennom slutten av juni, og har hevet det til 3,00 % til 3,25 % siden den gang.

Oppenheimers Lau sa at det er tre deler av Coinbases virksomhet som kan få et løft fra stigende priser: 1) USC Coin stablecoin (USDC); 2) kundekontanter; og 3) bedriftens kontanter.

“Vår analyse av Circle [stablecoin] og USDC viser at den fulle fordelen av prisene for Coinbase ennå ikke har kommet, og Coinbase er unikt posisjonert for å dra nytte av dette voksende stablecoin-økosystemet,” skrev Lau.

Coinbases aksje har falt 69,0 % hittil i år til tirsdag, mens bitcoin har sunket 61,3 % og S&P 500-indeksen SPX, -0,20 % har tapt 12,8 %.