Home » News » Twitter øker når Musk foreslår å gå gjennom avtalen

Twitter øker når Musk foreslår å gå gjennom avtalen

Twitter Inc (NYSE: TWTR) sin aksje steg tirsdag etter at milliardær Elon Musk foreslo å gå videre med sin overtakelse av den sosiale medieplattformen til 54,20 dollar per aksje.

Twitter hoppet over 22 % og endte på 52,00 dollar etter at en verdipapirarkivering viste at Musk har til hensikt å gå videre med sitt tilbud i april på 44 milliarder dollar for å ta Twitter privat, noe som signaliserer slutt på en juridisk kamp som kunne ha tvunget Musk til å betale. Musk er også administrerende direktør for elbilprodusenten Tesla Inc (NASDAQ: TSLA).

Tesla økte med 2,9 % til 249,44 dollar, ned fra en tidligere topp på 257,50 dollar.

Tidligere hadde Twitters aksjer blitt stoppet etter en rapport fra Bloomberg News om Musks planer.

Over 27 milliarder dollar i Tesla-aksjer ble byttet, den høyeste omsetningen for det elektriske kjøretøyet siden midten av august, ifølge Refinitiv-data.

Elon Musk mot Twitter

Musk og Twitter skulle gå inn i rettssalen denne måneden, og Twitter søkte en ordre som påla Musk å følge opp avtalen hans i april i fjor om å kjøpe selskapet for avtalt pris. Musk rev opp avtalen i august og sa at han ble villedet om antall spamkontoer på Twitter.

Teslas aksjer har vært under press siden Musk gikk med på å kjøpe Twitter, med investorer bekymret for hvor mye av bilprodusentens aksjer han kan selge for å finansiere kjøpet.

Musk skjermer Twitter fra nedbryting av sosiale medier

Muligheten for at Musk kan følge opp avtalen sin har skjermet Twitters aksjekurs de siste månedene fra en sammensmelting i aksjene til andre sosiale medieselskaper midt i et bredt salg på Wall Street på grunn av bekymringer om stigende renter og en svak økonomi.

Med tirsdagens oppgang er Twitter opp 20 % hittil i år, mot et fall på mer enn 50 % i Facebook -eier Meta Platforms Inc (NASDAQ: META).