Home » News » Curaleaf planlegger TSX-notering og kapitalinnhenting midt i gunstig cannabislovgivning

Curaleaf planlegger TSX-notering og kapitalinnhenting midt i gunstig cannabislovgivning

News Team

Curaleaf Holdings (OTC: CURLF) Inc., ledet av Boris Jordan, forbereder seg på å overføre sin aksjenotering til Toronto Stock Exchange (TSX) etter en kapitalheving på 16 millioner CAD. Bevegelsen kommer i kjølvannet av nyere lovgivningsutvikling, inkludert Drug Enforcement Administrations gjennomgang av cannabis’ Schedule I-status og godkjenningen av Secure and Fair Enforcement (SAFER) Banking Act av 2023.

Kapitalhevingen innebærer at Canaccord Genuity kjøper 2,7 millioner Curaleaf-papirer for C$16,2 millioner (USD1 = CAD1,3477) i et privat tilbud i Canada og USA. Selskapets aksjer har hatt en økning på 4,5 % i 2023, mer enn AdvisorShares ETF Pure US Cannabis MSOS. I følge InvestingPro-data har Curaleaf også hatt en sterk avkastning den siste måneden, med en totalavkastning på 67,96 %.

Curaleaf, med en markedsverdi på 3,18 milliarder dollar ifølge InvestingPro, konkurrerer med andre cannabisfirmaer som Green Thumb Industries (OTC: GTBIF) og Cresco Labs (OTC: CRLBF) Inc. Beslutningen om å skifte til TSX følger lignende grep fra andre cannabisselskaper som TerrAscend, som var vitne til en økning i handelsvolum etter overgangen til TSX.

Det strategiske grepet til Curaleaf er en indikasjon på en bredere trend blant cannabisselskaper som søker større markeder og økt likviditet. Det gjenspeiler også den økende aksepten og normaliseringen av cannabissektoren innen vanlig finans, hjulpet av gunstige lovendringer.

InvestingPro Tips kaster lys over noen av utfordringene og mulighetene Curaleaf står overfor. Selskapets aksjekursbevegelser har vært ganske volatile, og dets kortsiktige forpliktelser overstiger likvide eiendeler. Analytikere spår imidlertid at selskapet vil være lønnsomt i år, og det har hatt en betydelig avkastning den siste uken. For mer innsikt som dette, kan du sjekke ut InvestingPros premium-abonnement, som gir tilgang til flere tips.

Til tross for at Curaleaf ikke har vært lønnsomt i løpet av de siste tolv månedene og handlet til en høy EBITDA verdsettelsesmultipel, har Curaleaf klart å øke sin totale gjeld i påfølgende år, noe som kan være et tegn på aggressiv ekspansjon. Selskapets omsetningsvekst for andre kvartal 2023 var 3,55 %, og det har en brutto fortjenestemargin på 39,33 %. Disse tallene tyder på at Curaleaf er på en solid vekstbane, til tross for utfordringene den står overfor.

Source: https://buystocks.co.uk/news/curaleaf-plans-tsx-listing-and-capital-raise-amidst-favorable-cannabis-legislation/