HomeNewsDax-indekssignal etter å ha steget 2000 poeng

Dax-indekssignal etter å ha steget 2000 poeng

Mircea Vasiu

Dax-indekssignal etter å ha steget 2000 poeng

Dax-indeksen har steget mer enn 2000 poeng fra de siste bunnene. Er det rom for mer oppside?

Den tyske børsindeksen har falt så langt i dag, men fallet kommer på slutten av en sterk oppgang. Indeksen er opp mer enn 2000 poeng fra de siste bunnene, og det ser ut til at den bare konsoliderer seg før et nytt forsøk mot høyere nivåer.

Europa er et komplisert sted akkurat nå. Russland-Ukraina-konflikten utløste en bølge av sanksjoner fra de vestlige nasjonene mot Russland, og dette kan ha en boomerangeffekt på de europeiske økonomiene.

Spesielt Tyskland er utsatt, siden landet er energiavhengig av Russland. Derfor falt Dax-indeksen brått ved starten av konflikten i Øst-Europa, men den nylige oppturen ser konstruktiv ut.

Omvendt hode- og skuldermønster peker mot mer oppside

Et omvendt hode- og skuldermønster som er synlig på 4 timers tidsrammen, peker mot mer oppside, forutsatt at Dax-indeksen lukkes over halsen. Dette er et reverseringsmønster, og en daglig stenging over 14 800 poeng åpner muligheten for et løp til en ny all-time high, som antydet av det målte trekket.

ECB holder pengepolitikken imøtekommende

En grunn som kan forklare oppturen i de europeiske aksjemarkedene kommer fra ECB. Til tross for en haukisk retorikk, holdt sentralbanken pengepolitikken uendret.

Etter at markedsaktørene fordøyde budskapet, steg aksjene da pengepolitikken til syvende og sist forblir imøtekommende, i det minste foreløpig.

Det er ikke hva man kan si om markedene i Storbritannia eller USA, hvor sentralbankene allerede har hevet rentene. Som sådan forblir aksjene attraktive, og den nylige oppturen ser konstruktiv ut.

Krig i Ukraina er en stor risiko for europeiske aksjemarkeder

På den negative siden er krigen i Ukraina og dens langsiktige konsekvenser en stor risiko når det gjelder å investere i Europa. Med millioner av flyktninger på flukt fra Ukraina er en løsning ikke i sikte, og konflikten kan ta mye lengre tid enn mange forventer.