Home » News » Topp 3 grunner til at Dow Jones vil nå en ny all-time high

Topp 3 grunner til at Dow Jones vil nå en ny all-time high

Dow Jones har nylig steget, og short-selgere er presset. Er det mulig for indeksen å nå en ny all-time high?

Amerikanske aksjer handles med en budtone, satt av Dow Jones-indeksen, som nylig har handlet høyere med mer enn 2000 poeng. Ingenting ser ut til å påvirke aksjene – verken Feds nye innstrammingssyklus eller krigen mellom Russland og Ukraina.

Så er det mulig for Dow Jones-indeksen å nå en ny all-time high? Her er tre grunner som støtter et slikt scenario:

  • COVID-19-pandemien er ikke lenger en trussel
  • Mer oppside foreslått av det tekniske bildet
  • USA er langt unna krigen i Øst-Europa

Pandemien er ikke lenger en trussel

Først og fremst er ikke covid-19-pandemien lenger en trussel mot økonomien og befolkningen. Vaksiner har vist seg å være effektive nok til å redusere dødsfall og redusere presset på helsesystemet.

Nå som økonomien vokser, har Federal Reserve begynt å heve federal funds-renten, men den siste renteøkningen er for liten sammenlignet med inflasjonsraten.

Med andre ord, så lenge realyielden er negativ, vil aksjer fortsette å finne kjøpere.

Teknisk bilde favoriserer mer oppside

Det tekniske bildet viser Dow Jones-indeksen bryte høyere fra en bullish trekant. Dette er en trekant som fungerte som et reverseringsmønster, og det dannes vanligvis på slutten av komplekse korreksjoner.

Så lenge markedet forblir over 33 000 poeng, dominerer den bullish biasen og et forsøk på 36 000 ligger i kortene. Derfra er det bare logisk at markedet vil prøve å sette en ny all-time high.

Amerika er langt unna Russland-Ukraina-konflikten

Konflikten i Øst-Europa brakte en ny dimensjon til 2022 og global geopolitikk. Selvfølgelig vil forsyningskjedene fortsette å bli forstyrret, og krigen gir ytterligere næring til den allerede økende inflasjonen.

Men Amerika drar nytte av den geografiske avstanden fra konfliktsonen, og derfor vil investorer sannsynligvis foretrekke å plassere pengene sine i USA fremfor Europa.