HomeNewsDe 3 beste store vekstaksjene å kjøpe

De 3 beste store vekstaksjene å kjøpe

Mircea Vasiu

Det amerikanske aksjemarkedet har steget fra laveste nivå og marsjerer nå mot nye topper. Apple, Microsoft og Costco – de beste store vekstaksjene å kjøpe.

Å kjøpe dip har vært normen under COVID-19-pandemien, og det var det også i 2022. Ikke engang nyhetene om krigen i Europa har drevet investorer bort fra aksjemarkedet.

Nå som aksjene har gått ned, hvilke er de beste store vekstaksjene å kjøpe? Her er tre selskaper å vurdere: Apple, Microsoft og Costco.

Apple

Apple trenger ingen introduksjon ettersom merkevaren har fått global anerkjennelse. Selkapets innovative produkter har forandret verden, og aksjekursen har også belønnet aksjonærene.

For ett tiår siden handlet Apples aksjekurs for rundt $20/aksje, og nå er den på $177/aksje. Dette ser kanskje ikke så imponerende ut for noen investorer, men det er verdt å påpeke at Apple også er et utbyttebetalende selskap.

Apple betaler kvartalsvis utbytte, og det har økt det årlige beløpet de siste 9 årene. Selskapet opererte med en EBIT-margin på 30,90 % de siste tolv månedene, høyere enn sektormedianen med 246,19 %. Dette er kanskje grunnen til at investorer fortsetter å kjøpe Apple-aksjer til tross for den høye verdsettelsen.

Microsoft

Microsoft er et annet selskap med en lang historie med å betale utbytte.  Selskapet har hevet sitt årlige utbytte de siste 18 årene, og likevel handles aksjekursen nær alle tiders høyder.

Microsoft opererer med en brutto fortjenestemargin som er høyere enn sektormedianen på 38,93 %, og med gjeldende børskurs er selskapet verdsatt til 2,3 billioner dollar.

Costco

Costcos aksjekurs er flat YTD, men steg mer enn 60 % de siste tolv månedene. I tillegg til at aksjekursen har steget, har aksjonærene fått store utbytter.

Costco betaler kvartalsvis utbytte, og det har økt det årlige beløpet de siste 18 årene. Videre er utbytteutbetalingsforholdet 26,05 %.

Av de 99 analytikerne som dekker Costcos aksjekurs, har ingen gitt en salgsrating, og 28 har en nøytral anbefaling. 71 analytikere har en kjøpsanbefaling, og i begynnelsen av mars opprettholdt BMO Capital markets sin kjøpsrating med et kursmål på $580/aksje.