Home » News » De 4 beste aksjene innen oljeutstyr og tjenester når oljeprisen stiger

De 4 beste aksjene innen oljeutstyr og tjenester når oljeprisen stiger

Oljeprisen har steget som svar på konflikten mellom Russland og Ukraina. Med WTI-råoljeprisen på $110/fat og mer, hvilke er de beste aksjene å kjøpe innenfor oljeutstyr og tjenester?

Russland invaderte Ukraina, og de vestlige nasjonene svarte med harde økonomiske tiltak. Mens russisk gass fortsatt strømmer i Europa gjennom rørledninger i Ukraina, er utviklingen i oljemarkedet noe mer komplisert.

Mange oljeselskaper kunngjorde å flykte fra Russland. Dessuten nekter handelsmenn å ta russisk olje, noe som utløser en økning i oljeprisene.

Som et resultat har WTI-råoljeprisen nådd $110/fat og mer. Høyere oljepriser styrker de oljeproduserende selskapenes fortjeneste, som igjen investerer mer i oljefelt. Så hvilje er de beste aksjene i oljeutstyr og tjenester å kjøpe når oljeprisen stiger? Her er fire navn å vurdere: Schlumberger, Baker Hughes, Helmerich & Payne og Haliburton.

Schlumberger

Schlumberger (NYSE:SLB) er et amerikansk oljeutstyr- og serviceselskap basert i Houston, Texas. Det leverer teknologi for blant annet boring og oljeproduksjon, og det ble grunnlagt i 1926.

Med verdensomspennende virksomhet er det et av de største selskapene innen oljeutstyr og -tjenester. Aksjekursen har steget mer enn 34 % de siste tolv månedene, og selskapet betaler også utbytte. Ved gjeldende børskurs er Schlumbergers P/E-forhold 20,11.

Baker Hughes

Baker Hughes (NASDAQ:BKR) er en stor energiaktør som er aktiv innen olje- og gassutstyr og -tjenester. Basert i Houston, Texas, sysselsetter det over 50 000 mennesker og betaler kvartalsvis utbytte.

Aksjekursen økte i år med 17,79 %, og terminutbytteavkastningen er 2,54 %.

Helmerich og Payne

Helmerich & Payne (NYSE:HP) er basert i Tulsa, Oklahoma, og leverer teknologi og løsninger for oljeboring. Aksjekursen har overgått sektormedianen de siste tre månedene med 206,40 %, og selskapet betaler også utbytte.

Halliburton

Halliburton (NYSE:HAL) er et annet selskap fra Houston, Texas, som opererer innen olje- og gassutstyr og -tjenester. Det ble grunnlagt i 1919, og aksjekursen har steget nesten 40% de siste tolv månedene.