Home » News » De 4 beste landbruksaksjene å kjøpe når matvareprisene stiger

De 4 beste landbruksaksjene å kjøpe når matvareprisene stiger

Matvareprisene har i 2021 nådd det høyeste nivået på 10 år og fortsetter å stige. En måte å dra nytte av det er å investere i landbruksbedrifter.

Inflasjonen sprer seg i verden på grunn av den monetære og finanspolitiske stimulansen som ble gitt som svar på COVID-19-pandemien. I 2021 nådde matvareprisindeksen det høyeste nivået på 10 år – det raskeste tempoet i matprisveksten siden 2008.

Fenomenet er utbredt. I USA er inflasjonen nær den høyeste på 4 tiår, og høyere inflasjon "eksporteres" til handelspartnerne.

Det siste eksemplet kommer fra Storbritannia. I et intervju med BBC advarte Tescos styreleder om at den verste matprisstigningen «ennå ikke har kommet».

I lys av slik utvikling kan investorer justere sine porteføljebeholdninger ved å legge til virksomheter med eksponering mot landbrukssektoren. Her er de fire beste agribusiness-aksjene å kjøpe når matvareprisene stiger: Zoetis, Deere & Company, Archer-Daniels-Midland og Tyson Foods.

Zoetis

Zoetis (NYSE:ZTS) er et amerikansk selskap med hovedkontor i Parsippany, New Jersey. Det tilbyr ulike landbrukstjenester, presisjonshusdyrhold og dyrehelsemedisiner, for bare å nevne noen av områdene selskapet er aktivt i.

Dette er et selskap som betaler utbytte – terminutbytteavkastningen er 0,65 %, og Zoetis økte det årlige utbyttet de siste åtte årene på rad. I tillegg til det kvartalsvise utbyttet, så Zoetis' investorer aksjekursen øke med +26,99 % de siste tolv månedene.

Deere & Company

Deere (NYSE:DE) er et amerikansk selskap som opererer i landbruks- og gårdsmaskinindustrien. EBIT-marginen for de siste tolv månedene er mye høyere enn sektormedianen (18,41 % vs. 9,59 %), og det gir også utbytte.

Archer-Daniels-Midland

Archer-Daniels-Midland (NYSE:ADM) er et amerikansk selskap fra Chicago, Illinois. Grunnlagt i 1902, opererer det i landbruksproduktindustrien, og det selger blant annet landbruksvarer.

Inntektene vokser mye mer enn sektorens median med 262,86 %, og aksjekursen er på det høyeste nivået noensinne. I tillegg betaler Archer-Daniels-Midland et kvartalsvis utbytte og har økt sine årlige utbyttebetalinger de siste tjueåtte årene på rad.

Tyson Foods

Tyson Foods (NYSE:TSN) er et amerikansk selskap som er aktivt i industrien for pakket mat og kjøtt. Det sysselsetter over 130 000 mennesker over hele verden, og det rapporterte sine kvartalsresultater i dag. Omsetningen knuste estimatene, og aksjekursen er opp med mer enn 10 % som et resultat.

Selskapet har en attraktiv verdsettelse da P/E Non-GAAP-forholdet etter tolv måneder er lavere enn sektormedianen med 41,76 %.