Home » News » Pelotons aksjekurs stiger på potensielle overtakelsessamtaler

Pelotons aksjekurs stiger på potensielle overtakelsessamtaler

Aksjene til Peloton er opp med mer enn 20 % i dag etter nyheter om en potensiell overtakelse.

Peloton har vært en av de beste aksjene på markedet i USA de siste 24 timene. I løpet av mandagens førmarkedshandel økte aksjen med mer enn 30 %.

Selskapets aksjer har gått opp med mer enn 20% siden markedet åpnet tidligere i dag og handles for tiden til $29,74 per aksje.

Rallyet har ført til at Pelotons aksjer har blitt handlet rundt samme pris som børsnoteringen. Treningsselskapets aksjekurs har steget etter nyhetene om potensielle overtakelsessamtaler.

Så langt er Amazon og NIKE noen av de rapporterte frierne, sammen med teknologigiganten Apple, et annet selskap som også angivelig er interessert i å kjøpe opp Peloton.

En kilde nær saken avslørte til CNBC at samtalene er i de innledende stadiene for øyeblikket.

Peloton har underprestert siden starten av året. Aksjekursen falt med mer enn 30 % de siste seks ukene før dette siste rallyet. På pressetidspunktet er PTON ned med mer enn 15 % hittil i år.

Til tross for nyhetene om en potensiell overtakelse, tror noen analytikere ikke at avtalen vil gå gjennom.

Baird-analytiker Jonathan Komp påpekte at Pelotons administrerende direktør John Foley, sammen med andre Peloton-innsidere, hadde omtrent 80 % stemmekontroll. Dette gjør det umulig for noen avtale å gjennomføre uten deres godkjenning.

Analytikeren la til at Foley sannsynligvis ikke vil selge med mindre det er internt press fra selskapet. Selskapets aksjer har opplevd et massivt salg de siste ukene, og nyheten om en potensiell overtakelse er årsaken til at den har tatt seg opp i det siste.

Noen markedseksperter mener at regulatorisk gransking av storteknologi i Washington kan gjøre det vanskelig for slike som Amazon og Apple å fortsette med avtalen.