HomeNewsDe 4 beste mat- og drikkeaksjene å kjøpe før det er for sent

De 4 beste mat- og drikkeaksjene å kjøpe før det er for sent

Mircea Vasiu

Økende inflasjon førte til at matvareprisene skjøt i været. Så hvilke er de beste mat- og drikkeaksjene å kjøpe?

Matinflasjonen har nådd USA ettersom prisene på varer og tjenester steg med 7,9 % på årsbasis i februar. I går på Feds pressekonferanse understreket Jerome Powell, Feds styreleder, at inflasjonen sannsynligvis vil fortsette å øke på kort og mellomlang sikt.

Hvilke er de beste mat- og drikkeaksjene å kjøpe for å få mest mulig ut av de stigende prisene? Her er fire navn du bør vurdere: Cal-Maine Foods, General Mills, Constellation Brands og Sprout Farmers Markets.

Cal-Maine matvarer

Cal-Maine Foods (NASDAQ:CALM) er et amerikansk selskap basert i Ridgeland, Mississippi. Den er aktiv i industrien for pakket mat og kjøtt, og aksjekursen er opp +30,64 % YTD. Med gjeldende børskurs er selskapet verdsatt til 2,29 milliarder dollar, og bedriftsverdien er 2,21 milliarder dollar.

General Mills

General Mills (NYSE:GIS) er basert i Minneapolis og ble grunnlagt i 1866. Det selger merkevarer som frossenpizza og snackbarer, og belønner sine aksjonærer med et heftig utbytte.

Terminutbytteavkastningen for de neste tolv månedene er 3,35 %, og utbetalingsgraden er 54,99 %. Selskapet opererer med en EBIT-margin de siste tolv månedene på 18,17 %, høyere enn sektormedianen på 94,44 %.

Constellation Brands

Constellation Brands (NYSE:STZ) opererer i destillasjons- og vinprodusentindustrien og er basert i Victor, New York. Grunnlagt i 1945, har den større lønnsomhet enn sektormedianen med 60,36%. Constellation Brands betaler også utbytte, og er verdsatt til 41,54 milliarder dollar.

Sprout Farmers Markets

Sprout Farmers Markets (NYSE:SFM) ble grunnlagt i 2002, og har base i Phoenix, Arizona. Selskapet sysselsetter over 30 000 mennesker og selger naturlige og økologiske matvarer.

Selskapet handles til en attraktiv verdsettelse, bedømt ut fra det faktum at P/E Non-GAAP-forholdet for de siste tolv månedene er godt under sektormedianen (14,77 vs. 19,62). Med dagens børskurs har Sprout en kapitalisering på 3,49 milliarder dollar.