Home » News » De tre beste forbrukeraksjene å kjøpe i april

De tre beste forbrukeraksjene å kjøpe i april

Forbrukeraksjer har en tendens til å gi bedre resultater i tider med sterk økonomisk vekst. Så hvilke er de beste forbrukeraksjene å kjøpe i april?

Under den siste pressekonferansen etter FOMC-erklæringens utgivelse, uttalte Feds styreleder, Jerome Powell, at den amerikanske økonomiske veksten er spådd å overgå potensialet i 2022. Forbrukeraksjer har en tendens til å oppnå store gevinster når økonomien ekspanderer.

Så hvis den amerikanske økonomiske vekstraten er så høy, hvilke er de beste forbrukeraksjene å kjøpe i april? Her er fire navn å vurdere: Amazon, Home Depot og Nike.

Amazon

Amazon (NASDAQ:AMZN) er et av verdens mest kjente selskaper, og det gir ikke utbytte. Nettbutikkgigantens aksjekurs har økt med mer enn 1500 % de siste ti årene.

Under COVID-19-pandemien var Amazon et av få selskaper som fortsatte å ekspandere, skapte nye jobber og dro fordel av endringen i forbrukeratferd. Det viste seg at folk fra hele verden brukte nettjenester for å handle inn til deres daglige behov på grunn av nedstengninger forårsaket av pandemien.

For mange er Amazon et dyrt selskap. Aksjen gikk ikke noe sted det siste året, og har steget rundt 10 %, men det har ikke vært noen imponerende vekst.

Likevel svever den nær all-time highs, og ALLE analytikere har en kjøpsanbefaling fpå Amazons aksjekurs. Av 100 analytikere har 100 gitt en kjøpsanbefaling.

Home Depot

Home Depot (NYSE:HD) er en boligbyggerbutikk som sysselsetter nærmere en halv million mennesker. Basert i Atlanta, Georgia, betaler selskapet et kvartalsvis utbytte med en utbetalingsgrad på 44,14 % og et terminutbytte på 2,39 %.

Nike

Nike (NYSE:NKE) er et annet selskap som har sett aksjekursen stige under COVID-19-pandemien. Selskapet nådde en topp i 2022 og Nikes aksjer fortsetter å levere mens seslapet belønner aksjonærene sine ved å betale et kvartalsvis utbytte.

Nike har økt det årlige utbyttet de siste tjue årene på rad. Bruttofortjenestemarginen overstiger sektormedianen med 28,88 %.