Home » News » Det britiske arbeidsmarkedet strammes til, bør du kjøpe aksjer?

Det britiske arbeidsmarkedet strammes til, bør du kjøpe aksjer?

Det britiske arbeidsmarkedet er stramt viser sysselsettingsdataene som ble offentliggjort tidligere i dag. Så bør du kjøpe britiske aksjer midt i et sterkt arbeidsmarked?

Tidligere i dag avslørte UK Claimant Count Change and the Unemployment Rate at det britiske arbeidsmarkedet er sterkt. Som forventet falt arbeidsledighetsraten til 3,8 %, og endringen i antall fordringshavere falt også, og nådde nivåer som ikke er sett siden starten av COVID-19-pandemien.

Dataene avslørte at det nå er én ledig stilling for hver arbeidsledig arbeidstaker, noe som ikke er sett siden tidlig på 2000-tallet. Videre begynner lønnspresset å øke, med mange sektorer som ligger godt over den gjennomsnittlige trendlønnsveksten, som transport og lagring og IT og kommunikasjon.

Et sterkt arbeidsmarked fører til en sterk økonomi og har dermed innvirkning på aksjemarkedet også. Som sådan er det ikke overraskende at FTSE 100-indeksen, den ledende aksjemarkedsindeksen i Storbritannia, har slettet alle sine 2022-tap og nå presser mot toppene.

FTSE 100 slettet alle tapene i 2022

FTSE 100-indeksen er tilbake på toppene etter å ha gjenvunnet alle tapene i 2022. Den møter nå horisontal motstand på 7600 poeng og flørter med en ny high.

Markedet spratt tilbake fra sterk støtte sett i 6.800-området på baksiden av sentralbanken, noe som signaliserte en pause i den pengepolitiske innstrammingssyklusen. Etter å ha levert et par renteøkninger, sa Bank of England at den foretrekker å vente og se på ytterligere data og deretter bestemme om flere økninger er nødvendige.

Som sådan spratt markedet og slettet alle 2022-tapene. Videre er den lokale valutaen, det britiske pundet, svakt, noe som gir næring til aksjemarkedets rally. GBP/USD-kursen er for eksempel på 1,30, ned fra 1,42 for ett år siden.

Alt i alt, med Bank of England på pause og en svak valuta, ser FTSE 100-indeksen ut til å nå nye høyder. I tillegg kan inflasjonsdata som er planlagt publisert i morgen, tilby tradere enda et insentiv til å kjøpe britiske aksjer.