Home » News » DS Smith-aksjene stiger i takt med at Amazons emballasjefirma går med på å overta 5,1 milliarder pund.

DS Smith-aksjene stiger i takt med at Amazons emballasjefirma går med på å overta 5,1 milliarder pund.

News Team

Aksjene i emballasjeselskapet DS Smith har steget etter at det gikk med på en overtakelse på 5,1 milliarder pund av rivalen Mondi. Denne massive fusjonen skal skape en papir- og emballasjegigant verdt over 10 milliarder pund.

Forrige måned avslørte London-baserte Mondi at de vurderte å gjøre et grep for konkurrenten, som lager emballasje for Amazon (NASDAQ: AMZN). Denne nyheten kom omtrent tre år etter at ryktene først dukket opp om en mulig fusjon mellom de to firmaene.

Sent torsdag kveld informerte selskapene aksjonærene om at de var kommet til enighet etter samtaler den siste måneden. Avtalen innebærer at Mondi-aksjonærene vil eie 54 prosent av det større konsernet, mens DS Smiths investorer eier de resterende 46 prosentene.

Dette representerer en verdi på 373p per DS Smith-aksje, omtrent en tredjedel høyere enn verdien den 7. februar, før diskusjonene først ble offentliggjort. Selskapene sa at dette “er en spennende mulighet til å skape en pan-europeisk industrileder innen papirbaserte bærekraftige emballasjeløsninger, med komplementære geografiske fotavtrykk, ledende kunderelasjoner, en sterk balanse og kontantstrømprofil, og potensialet til å levere betydelige fordeler til respektive aksjonærer».

Victoria Scholar, investeringssjef i Interactive Investor, kommenterte: “Tilknytningen vil tillate begge å dra nytte av stordriftsfordeler i en konkurransedyktig sektor i en verden som blir mer og mer avhengig av Amazon-leveranser.”

“Akkurat denne uken signaliserte DS Smith at markedsforholdene var utfordrende med svake resultater spesielt i Nord-Europa.”

“I fjor reduserte den pakkeprisene for å prøve å stimulere etterspørselen. Så kanskje er uorganisk vekst den beste veien videre for å stimulere vekst og øke markedsandelen.”

DS Smith-aksjen steg med 6,2 prosent fredag morgen som et resultat. I mellomtiden falt Mondi-aksjen 1,9 prosent.

Source: https://buystocks.co.uk/news/ds-smith-shares-soar-as-amazon-packaging-firm-agrees-to-5-1bn-takeover/