Home » News » Elon Musk: Twitters avtale på 44 milliarder dollar midlertidig på vent

Elon Musk: Twitters avtale på 44 milliarder dollar midlertidig på vent

Elon Musk har tidligere sagt ja til å kjøpe Twitter i en avtale verdt 44 milliarder dollar.

Tesla og SpaceXs administrerende direktør Elon Musk har tidligere i dag avslørt at avtalen på 44 milliarder dollar for å kjøpe sosiale medier-giganten Twitter er på vent. Musk nevnte problemene med spam-kontoer som hovedårsaken til at avtalen er på vent. Han sa;

“Twitter-avtale midlertidig på vent i påvente av detaljer som støtter beregninger om at spam/falske kontoer faktisk representerer mindre enn 5 % av brukerne.”

Etter denne kunngjøringen faller aksjene til Twitter med 17 % under fredagens førmarkedshandel. På pressetidspunktet handles TWTR til $37,40 etter å ha stengt over $45 på torsdag.

Twitter har ennå ikke kommentert Elon Musks siste uttalelse.

Den sosiale mediegiganten har tidligere denne måneden estimert at spam og falske kontoer representerer mindre enn 5 % av inntektsgenererte daglige aktive brukere i første kvartal 2022.

Twitter la til at selskapet for øyeblikket står overfor flere risikoer inntil avtalen med Musk er sluttført. Noen av risikoene inkluderer om annonsører vil fortsette å bruke penger på plattformen.

Musk, verdens rikeste person, har skissert ulike endringer han har tenkt å gjøre når han har fullført oppkjøpet av sosiale medieselskapet. Den gang uttalte han at en av hans prioriteringer ville være å fjerne «spam-roboter» fra Twitter.

Musks oppkjøp av Twitter kommer fra ønsket om å forbedre plattformen. Han påpekte ved flere anledninger at Twitter bør være en plattform som er bygget på ytringsfrihet.

Tidligere denne uken sa Musk at han ville reversere Twitters forbud mot tidligere USAs president Donald Trump når han fullfører selskapets oppkjøp, noe som indikerer hans intensjon om å kutte moderasjon av plattformen.

Tesla-sjefen har samlet inn midler fra en rekke investorer, inkludert ledende kryptovalutabørs Binance, for å finansiere Twitters oppkjøp.