Home » News » Elon Musk vil ikke gå inn i Twitters styre

Elon Musk vil ikke gå inn i Twitters styre

Tesla-sjef Elon Musk kjøpte nylig en majoritetsandel i den sosiale medieplattformen Twitter.

Tesla og SpaceX-sjef Elon Musk har bestemt seg for å ikke bli med i Twitters styre, ifølge den sosiale medieplattformens administrerende direktør Parag Agrawal. Twitter-sjefen annonserte denne siste utviklingen for noen timer siden.

Denne siste utviklingen kommer etter at Elon Musk fortalte sine følgere at han ikke vil bli med i Twitters styre til tross for hans nylige investering i selskapet. Agrawal sa;

“Vi var glade for å samarbeide og klargjøre risikoene. Vi mente også at det å ha Elon som tillitsmann for selskapet der han, som alle styremedlemmer, må handle i selskapets og alle våre aksjonærers interesse, var den beste veien videre.»

Musks inntreden i Twitters styre ville ha begynt på lørdag hadde han akseptert invitasjonen og gjennomgått en bakgrunnssjekk. Twitter-sjefen spesifiserte ikke om det var grunner til at Musk nektet å gå inn i selskapets styre.

Agrawal oppfordret Twitters ansatte til å holde fokus til tross for distraksjonene.

Tidligere denne måneden avslørte regnskapet at Elon Musk ble sosiale medieselskapets største aksjonær.

Musk kan ha valgt å ikke bli med i Twitters styre fordi det vil begrense ham fra å ikke eie mer enn en 14,9% eierandel i selskapets utestående aksjer, inkludert gjennom derivater, bytteavtaler eller sikringstransaksjoner.

Men ved å ikke gå inn i styret kan Musk øke sin eierandel i selskapet utover dagens 9 %.

Musk har noen ideer for å forvandle Twitter, og han gjorde dette kjent i løpet av helgen. Han sa;

“Alle som registrerer seg for Twitter Blue (dvs. betaler $3 per måned) bør få et autentiseringsmerke,” skrev Musk. “Og ingen annonser. Kraften til selskaper til å diktere politikk er sterkt forbedret hvis Twitter er avhengig av reklamepenger for å overleve.”

Musk foreslo videre at Twitter gjør hovedkvarteret i San Francisco til et tilfluktssted for hjemløse siden arbeiderne nå jobber hjemmefra.