Home » News » Elon Musk vil ta Twitter privat, bør du kjøpe Twitter-aksjer?

Elon Musk vil ta Twitter privat, bør du kjøpe Twitter-aksjer?

Elon Musk, Teslas administrerende direktør og en stor eier av Twitter-aksjer ønsker å ta Twitter privat for 54,2 dollar per aksje. Bør du kjøpe Twitter-aksjer siden prisen fortsatt er under det Elon tilbyr?

I et forbløffende hendelsesforløp kunngjorde Elon Musk, Teslas administrerende direktør og en av de største investorene i den sosiale medeplattformen Twitter, at han er interessert i å ta Twitter privat for $54,20/aksje .

Musks interesse for Twitter er ikke ny. Han er en av brukerne med den største følgerbasen (over 81 millioner følgere), og han er veldig aktiv på plattformen.

Twitters aksjekurs hoppet nylig på nyhetene om at Musk kjøpte over 9% av selskapet. Dessuten skulle Elon bli med i styret, men han bestemte seg for å ikke bli med til slutt.

Dagens nyheter kommer overraskende på Twitter-aksjonærene. På den ene siden har Twitter-aksjonærer en sjanse til å kjøpes ut til en mye høyere pris enn dagens markedspris. Men på den annen side er Musks tilbud godt under Twitters 2021-topper.

Som sådan må aksjonærene bestemme om de aksepterer tilbudet, da Musk gjorde det klart at dette er det beste og endelige tilbudet han kommer til å gi.

Vanskelig valg for Twitter-aksjonærer

Twitter-aksjonærer står overfor et vanskelig valg på dette tidspunktet. Eksisterende aksjonærer kan velge å akseptere Musks tilbud, og dermed tjene inn en høyere pris enn dagens markedspris.

Videre, ifølge SEC-filen angående Musks overtakelsesbud, representerer $54,20/aksje en premie på 54 % i forhold til dagen før Elon begynte å investere i Twitter. Videre representerer det en premie på 38 % over dagen før Musks første Twitter-investering ble offentlig kunngjort.

Men SEC-filen inneholder også en “trussel” mot eksisterende aksjonærer. Musk sa at dette er det beste og endelige tilbudet han er villig til å gi, og at han vil revurdere sin posisjon som aksjonær dersom tilbudet ikke blir akseptert.

Med andre ord, hvis Twitter avviser tilbudet og Musk begynner å selge sin eierandel i selskapet, kan Twitters aksjekurs falle spektakulært fordi alle kjenner til Musks intensjoner nå, mens ingen visste at han kjøpte da han akkumulerte sin posisjon.