Home » News » Er det trygt å kjøpe Alphabet-aksjer på dippen?

Er det trygt å kjøpe Alphabet-aksjer på dippen?

Etter at teknologigiganten gikk glipp av kvartalsresultatet, falt Alphabet-aksjene med mer enn 4 %. Så er det trygt å kjøpe dippen, eller er det flere ulemper i vente?

Teknologisektoren er fortsatt under press ettersom Alphabet, et av de ledende amerikanske teknologiselskapene, savnet forventningene til de økonomiske resultatene for Q1 FY2022. Selskapet rapporterte en EPS mindre enn markedet anslo, og aksjen falt med mer enn 4%.

Googles morselskap rapporterte 23 % høyere inntekter sammenlignet med samme periode i fjor. Driftsinntektene økte også.

Imidlertid falt nettoinntekten, og det samme gjorde EPS. Google Søk fortsetter å være hoveddriveren for Alphabets vekst, etterfulgt av YouTube-annonser.

Savnet på de kvartalsvise estimatene ble på en eller annen måte “søtet” av at selskapet kunngjorde en plan for tilbakekjøp av aksjer. Styret godkjente tilbakekjøp av klasse A- og C-aksjer verdt 70 milliarder dollar som kan kjøpes i det åpne markedet eller forhandles via private avtaler.

Hva sier diagrammene?

Alphabets aksjekurs dannet et dobbelttoppmønster på $3000. Siden da har den falt, og nå ses støtte ved neste nivå på $2000.

Hva sier analytikere om Alphabets aksjekurs?

Analytikere var stort sett optimistiske med hensyn til Alphabets aksjekurs før resultatslippet for første kvartal. Som sådan, av de 96 analytikerne som dekket aksjen, hadde ikke en eneste gitt en salgsanbefaling.

Dessuten hadde bare 4 analytikere en nøytral rating, mens resten ga en kjøpsrating.

Senest, i dagene før den kvartalsvise resultatrapporten, opprettholdt Credit Suisse sin kjøpsrating med et kursmål på $3.450/aksje. Citigroup oppgraderte også aksjen til kjøp med et kursmål på $3500/aksje.