HomeNewsEr det trygt å kjøpe MicroStrategy-aksjer etter å ha stupt 69 % YTD?

Er det trygt å kjøpe MicroStrategy-aksjer etter å ha stupt 69 % YTD?


MicroStrategys aksjekurs har falt med mer enn -69 % YTD, og følger Bitcoins prishandling tett. Er det trygt å kjøpe den nå, eller vil den synke mer?

MicroStrategy er det selskapet som har investert mest i kryptovalutaer. Mer presist konverterte det sine fiat-ressurser til Bitcoin og lånte for å kjøpe Bitcoins.

Det gjorde det da Bitcoin handlet på mye høyere nivåer enn det gjør nå. I følge MicroStrategys administrerende direktør vil et fall under $21 000 utløse en marginoppfordring for selskapet, som da tvinges til å avvikle posisjonene sine for å dekke gjelden.

Med andre ord, hvis det nåværende presset på Bitcoin-prisen fortsetter, bør MicroStrategys aksjekurs fortsette å falle. På grunn av dens avhengighet av Bitcoins pris, er enhver annen verdivurdering for MicroStrategy verdiløs.

Det vil ikke være første gang aksjen faller med 90% eller mer

MicroStrategy er et selskap som var til stede under teknologiboblen på begynnelsen av 2000-tallet. På et tidspunkt handlet aksjekursen så høyt som 1400 dollar, for så å falle som en stein da boblen sprakk.

Om Bitcoin og kryptovalutamarkedet er en boble gjenstår å se. Men Bitcoin kan meget vel eksistere hvis den faller under, for eksempel, til $20 000, mens MicroStrategy vil ha et stort problem for å betjene gjelden.

Kryptovalutamarkedet, og Bitcoin implisitt, har blitt påvirket negativt nylig av en stablecoin som brøt koblingen til dollaren. Pausen utløste et prisfall på mer enn 90 % og deretter ytterligere 95 % fall på én enkelt dag.

Historien her er at hvis en eiendel, enten det er en aksje eller en kryptovaluta, mister 90 % av verdien, betyr det ikke at det ikke lenger er rom for å falle. Derfor bør kjøp av dippen være basert på riktig analyse snarere enn på det faktum at prisen falt for mye.

Alt i alt er det liten eller ingen trøst for MicroStrategy-aksjonærene så lenge Bitcoins pris fortsetter å falle. Alt annet er et sideshow for selskapets aksjonærer.