Home » News » Er det trygt å kjøpe Nasdaq 100 etter tap av 1000 poeng i april?

Er det trygt å kjøpe Nasdaq 100 etter tap av 1000 poeng i april?

Teknologisektoren er i korrigerende territorium, som reflektert av Nasdaq 100-indeksen. 

Etter å ha kommet seg fra 2022-bunnene, falt teknologisektoren igjen i april. Nasdaq 100-indeksen er representativ, siden den falt fra 15 200 til dagens 14 000, hovedsakelig på grunn av dårlig inntjening.

Et av selskapene som rapporterte dårlig inntjening denne uken var Netflix. Selskapet mistet abonnenter for første gang på et tiår, noe som skremte investorer. Som en konsekvens falt aksjekursen med mer enn -30% i en handelsøkt alene.

Uansett øker trykket på Nasdaq 100, ettersom indeksen har korrigert fra 2021-høydene mer enn andre amerikanske indekser. Er dette en dip å kjøpe?

Mulig omvendt hode- og skuldermønster støtter en bullish sak

Fra et teknisk perspektiv ser markedet ut til å danne et omvendt hode- og skuldermønster. Fallet denne måneden har nådd området der konsolidering kan starte som mønsterets høyre skulder.

Hvis det er tilfelle, bør Nasdaq 100-indeksen sprette og bevege seg mot halsen, sett til 15 200 poeng. En pause over ville være enda mer bullish fordi det antyder at traderes neste interessenivå er det målte trekket, sett over 17 200 poeng.

Feds overdrevne innstramming kan skade aksjer

Et fall under den doble bunnen i 13 200-området ville ugyldiggjøre det omvendte hode- og skuldermønsteret. Men hva kan forårsake et slikt fall?

En årsak kan være Feds overdrevne innstramming. Federal Reserve kjemper mot den høyeste inflasjonen de siste fire tiårene, og den advarte markedene om at den ville heve renten raskere, selv på bekostning av å bremse økonomien.

I motsetning til i andre deler av verden, hvor høye energipriser for det meste driver inflasjonen, håndterer Fed en bred basisvekst i prisene på varer og tjenester. For mange markedsaktører er Fed allerede bak kurven, og må derfor handle så snart som mulig.

Det gjorde den på forrige møte, men leverte bare en kvart renteøkning. Som sådan forventer markedet mye mer fra Fed, for eksempel en renteøkning på 50 bp ved neste møte.

Slike økninger bør skade aksjer med mindre de allerede er priset inn. Derfor ligger nøkkelen til Nasdaq 100 fremtidig ytelse i hvor mye de fremtidige renteøkningene allerede er priset inn.