Home » News » Inflasjonsnivået i USA er dårligere enn rapportert, sier Elon Musk

Inflasjonsnivået i USA er dårligere enn rapportert, sier Elon Musk

Elon Musk henvendte seg til aksjonærene mens han presenterte Teslas resultatrapport for første kvartal onsdag.

USA har, i likhet med andre ledende økonomier i verden, har kjempet mot høy inflasjon de siste månedene. Elon Musk mener imidlertid tallene er dårligere enn forventet.

Musk sa dette under Teslas første kvartals resultatsamtale onsdag. Ifølge Tesla-sjefen forventer han at inflasjonsnivået vil vare til slutten av året. Han sa;

“Jeg tror de offisielle tallene faktisk undervurderer den sanne størrelsen på inflasjonen. Og inflasjonen ser mest sannsynlig ut til å fortsette minst resten av dette året.»

Musk sa at han ønsker å gjøre elektriske kjøretøyer rimelige, men økningen i prisene på de fleste deler betyr at han ikke kan nå dette målet ennå. Han avslørte at Tesla-leverandører ber om 20 % til 30 % kostnadsøkninger for deler fra 2021 til 2022. Tesla la til at;

– Det som holder kostnadene nede, i hvert fall på kort sikt, er at vi har låst kontrakter med leverandører. Disse modulære kontraktene vil åpenbart gå ut, og da vil vi begynne å se potensielt betydelige kostnadsøkninger.»

Tesla, i likhet med andre store selskaper i USA, sliter med økende kostnader på råvarer og utgående logistikk. Selskapet skrev;

“Utfordringer rundt forsyningskjeden har vært vedvarende, og teamet vårt har navigert gjennom dem i over et år. I tillegg til brikkemangel, har nylige utbrudd av covid-19 tynget forsyningskjeden vår og fabrikkvirksomheten vår. Dessuten har prisene på enkelte råvarer økt mangedoblet de siste månedene.»

Litium er fortsatt et av de utfordrende aspektene ved Teslas drift, og Elon Musk oppfordret gründere til å vurdere å starte med å produsere litium. Han sa;

«Litiummarginer akkurat nå er praktisk talt som programvaremarginer. Det er som, liker du å trykke penger? Vel, litiumvirksomheten er for deg.»

Elon Musk ble nylig kåret til verdens rikeste person av Forbes, med en nettoverdi på over 260 milliarder dollar. Han la nylig inn et bud på 43 milliarder dollar for å kjøpe sosiale medier-giganten Twitter.