Home » News » Er det trygt å kjøpe S&P 500-indeksen?

Er det trygt å kjøpe S&P 500-indeksen?

S&P 500 spretter fra horisontal støtte ved starten av den nye handelsuken. 

Det amerikanske aksjemarkedet endte forrige uke på laveste nivå, noe som skremte investorer. Den ukentlige avslutningen la press på okser, spesielt med tanke på at salget var aggressivt og bredt basert.

Imidlertid spratt markedet i går. S&P 500 steg mandag da investorer skyndte seg å kjøpe på nedgangen. Så er det trygt å kjøpe S&P 500-indeksen etter å ha hoppet fra horisontal støtte?

De neste kvartalene kan bli vanskelige for aksjemarkedsinvestorer

Ser vi på den 4-årige presidentsyklusen, kan de neste par kvartalene bli vanskelige for aksjemarkedsinvestorer. Historisk sett er de to av de svakeste, og derfor er det nødvendig med forsiktighet. Det er imidlertid viktig å se på hva som skjer videre. 

Hva med det tekniske bildet?

Det tekniske bildet kommer for å utfylle den mulige svakheten i de kommende kvartalene. Faktisk spratt aksjemarkedet fra horisontal støtte i går, men det kan være nettopp det – et sprett.

Den horisontale støtten ser ut til å være halsen til et hode- og skuldermønster. En daglig stenging under 4200 ville legge mer press på markedet, ettersom shortselgere ville presse på for en bevegelse mot det målte trekket.

Som sådan bør man ikke utelukke en flytting til 3600 dersom 4200-støtten viker.

Hvilke hendelser kan bevege aksjemarkedet i tiden fremover?

For aksjemarkedsinvestorer er fokus i disse dager på tre områder: konflikten i Øst-Europa, innenlandsk inflasjon og Feds pengepolitikk.

Russland-Ukraina-konflikten sjokkerte vestlige nasjoner. Bølgen av sanksjoner som fulgte har en enorm innvirkning på den globale økonomien, og aksjemarkedet kan ikke forbli likegyldig. Som sådan kan enhver ny utvikling i konflikten bevege markedene kraftig.

Inflasjonen er høy i USA. Noen sier at den har nådd toppen, men vi har ennå ikke sett bevisene. I mellomtiden er investorene bekymret for at sentralbankens handlinger ikke er nok til å få inflasjonen ned fra det høyeste nivået på fire tiår.

Når vi snakker om sentralbanken, har markedet priset inn en aggressiv pengepolitisk innstramming fra Fed. Derfor kan eventuelle endringer i markedets forventninger til antall renteøkninger i 2022 også utløse skarpe reaksjoner i markedet.