Home » News » Er det trygt å kjøpe Walmart-aksjer etter fall på med mer enn -11%?

Er det trygt å kjøpe Walmart-aksjer etter fall på med mer enn -11%?

Walmarts aksjekurs falt brått tirsdag etter at selskapet rapporterte sine kvartalsvise økonomiske resultater. EPS bommet på forventningene, og derfor falt aksjen med mer enn -11%.

En av de nøye overvåkede aksjene denne uken var Walmart, ettersom kvartalsresultatet skulle publiseres i går. Investorer hadde rett i å vente spent på de økonomiske resultatene for Q1 FY2023 – Walmart bommet på bunnlinjen, og aksjen stupte med mer enn -11 %.

Walmart er en av de største forhandlerne i verden. Den åpner dørene for og tar imot 240 millioner kunder hver eneste uke. Den har tilstedeværelse i mer enn tjue land, og den driver også e-handelsnettsteder.

Walmart er et utbyttebetalende selskap. Den har økt det årlige utbyttet de siste 48 påfølgende årene, og nåværende utbytte-utbetalingsforhold er 34,11 %.

Høydepunkter for første kvartal 2023

Gårsdagens rapporter var ikke så ille som aksjekursfallet kan tilsi. Tross alt økte de totale inntektene, og det samme gjorde nettoomsetningen.

Men EPS og justert EPS falt med mer enn -23 % sammenlignet med samme periode i fjor. Også bruttofortjenesten falt kraftig, med -87bp. Til slutt påvirket et kraftig fall i driftsinntekter og økte driftskostnader bunnlinjen for kvartalet.

Hvordan reagerte Walmarts aksjekurs på den kvartalsvise resultatmeldingen?

Aksjekursen falt kraftig, og avsluttet dagen med mer enn -11%. Imidlertid beholder den, mer eller mindre, en nøytral skjevhet, fordi etter gårsdagens fall tester prisen nå den nedre grensen til en horisontal kanal som varte de siste 1,5 årene.

Det største slaget var at Walmart hadde kuttet veiledningen fremover, og dermed ført til at aksjekursen falt mest siden 1987.

Hva hadde analytikere å si?

Bare én dag før kvartalsresultatet ble offentliggjort, opprettholdt Deutsche Bank sin kjøpsvurdering med et kursmål på 181 dollar for Walmarts aksjekurs. I tillegg hadde nesten alle analytikere som dekker aksjen en kjøpsanbefaling før gårsdagens rapport, og ingen analytikere hadde en salgsanbefaling.