Home » News » KKR går med på å kjøpe London-baserte ContourGlobal

KKR går med på å kjøpe London-baserte ContourGlobal

KKR ønsker å utvide sin tilstedeværelse i fornybar energisektor etter å ha gått med på en avtale på 2,2 milliarder dollar for å kjøpe London-baserte ContourGlobal.

Det USA-baserte private equity-selskapet KKR kunngjorde tidligere i dag at det har gått med på å kjøpe London-baserte ContourGlobal i en avtale verdt omtrent 2,2 milliarder dollar.

Denne siste utviklingen vil føre til at Kohlberg Kravis Roberts & Co. LP (KKR) utvider sin tilstedeværelse innen fornybar energi.

I følge avtalen annonsert av KKR i dag, sa selskapet at det vil betale 263,6 pence for hver aksje i ContourGlobal. Dette representerer en økning på 36 % i forhold til ContourGlobals sluttkurs på mandag.

Avtalen vil bli håndtert av Cretaceous Bidco, et nyopprettet selskap som er heleid av fond rådgitt av KKR og dets tilknyttede selskaper.

ContourGlobal fokuserer på fornybar energi og nåværende 138 termiske og fornybare kraftverk over hele Europa, Latin-Amerika, Nord-Amerika og Afrika. Selskapet sa at det vil råde sine aksjonærer til å akseptere KKRs tilbud.

Oppkjøpet av ContourGlobal vil øke KKRs infrastrukturinvesteringer. KKR har massive investeringer i en rekke sektorer, inkludert fornybar energi, verktøy, transport, vann og kommunikasjon.

KKR-teamet sa i en uttalelse utstedt tirsdag at;

“KKR mener den kan støtte ContourGlobal … som har som mål å en meningsfull 40 % reduksjon av CO2-utslippsintensiteten innen 2030, og å være netto null karbon innen 2050.”

Aksjene til CounterGlobal er opp med mer enn 33 % på London Stock Exchange siden avtalen ble annonsert tidligere i dag.

AJ Bell investeringsdirektør Russ Mold kommenterte at;

“Kraftproduksjonsvirksomheten ContourGlobal, som har slitt med å få gjennomslag på aksjemarkedet etter en børsnotering i 2017, ser ut til å forsvinne fra London ettersom private equity-selskapet KKR søkte etter sin portefølje av energiprosjekter fra hele verden. Med Contour innstilt på å anbefale overtakelsestilbudet, som er satt til en sunn premie, ser avtalen ut som et fullført faktum på dette stadiet.»

De to selskapene kan gi ytterligere detaljer om avtalen i løpet av de kommende dagene og ukene.