Home » News » Europeiske aksjer faller foran ECBs politiske beslutning.

Europeiske aksjer faller foran ECBs politiske beslutning.

News Team

Europeiske aksjer falt på tirsdag foran denne ukens amerikanske inflasjonsdata og en pengepolitisk beslutning fra den europeiske sentralbanken, mens diagnostikkfirmaet Biomerieux var satt til sin beste dag på mer enn to år på en ny strategisk plan.

Den pan-europeiske STOXX 600-indeksen var ned 0,2 %, fra 0838 GMT, etter å ha notert sin sterkeste økt på mer enn to uker på mandag.

Traders holdt seg unna storsatsinger i forkant av amerikanske inflasjonsdata på onsdag og ECBs beslutning på torsdag som kan avgjøre utsiktene for rentekutt.

“Polititakere (i Europa) vil være ganske lettet over å se at ting er tilbake på sporet … så de har råd til å vente, og det er grunnen til at vi tror en rentekutt i april er usannsynlig,” sa Maximilian Kunkel, CIO Germany og GFIW ved UBS Global Wealth Management.

På dagen ble bankene i eurosonen lite endret etter at en ECB-undersøkelse viste at långivere senket stangen for godkjenning av boliglån siste kvartal for første gang på over to år. Likevel fortsatte etterspørselen etter kreditt å falle på grunn av høye lånekostnader og en stagnerende økonomi.

Data generelt har ikke indikert en kollaps i utlån og økonomisk aktivitet i eurosonen pekte på stabilisering, sa Kunkel.

BP (NYSE: BP) steg 1,8 %, og styrte en økning på 0,8 % i olje- og gassektoren, etter at den britiske oljegiganten spådde oppstrømsproduksjonen for første kvartal av både olje og gass samt lavkarbonenergi til å være høyere enn forrige tre måneder.

Basisressurssektoren klatret nesten 1,4 % da Shanghai-kobberprisene handlet rekordhøye på grunn av optimisme rundt positive fabrikkdata fra store økonomier.

Biomerieux hoppet 7,4 % til toppen av referanseindeksen etter at det franske selskapet rapporterte positiv organisk vekst i første kvartal og presenterte en ny strategisk plan.

Amplifon falt 4,4 % til bunnen av referanseindeksen etter at konkurransemyndigheten AGCM sa at detaljmarkedet for høreapparater i Italia mangler åpenhet om priser og tjenester som tilbys.

Atos falt 6,5 % i volatil handel etter at det slitende franske IT-konsulentfirmaet la ut en oppdatering om sin økonomiske restruktureringsplan.

Fincantieri fikk 5,3 %, det høyeste siden juni 2021, etter at den italienske skipsbyggeren fullførte en avtale med Norwegian Cruise Line (NYSE: NCLH) for å levere fire nye cruiseskip.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-shares-dip-ahead-of-ecb-policy-decision/