Home » News » Europeiske aksjer faller på grunn av vekstbekymringer; tjenester PMI i fokus.

Europeiske aksjer faller på grunn av vekstbekymringer; tjenester PMI i fokus.

News Team

De europeiske aksjemarkedene falt onsdag, etter det kraftige salget på Wall Street over natten, da vekstbekymringer tynget de markedsledende teknologigigantene.

Klokken 03:05 ET (07:05 GMT) handlet DAX-indeksen i Tyskland 1,1 % lavere, CAC 40 i Frankrike falt 0,9 % og FTSE 100 i Storbritannia falt 0,8 %.

Svake vekstbekymringer i USA veier tungt

De viktigste europeiske indeksene svekket seg onsdag, etter tap i Asia og etter at vekstbekymringer drev det bratteste salget på en måned på Wall Street over natten da amerikanske investorer kom tilbake fra Labor Day-ferien.

Aksjesalget ble drevet av svake amerikanske produksjonsdata som forsterket bekymringen over de økonomiske utsiktene.

Dow Jones Industrial Average tapte 1,5 %, S&P 500 falt 2,1 %, den verste dagen siden begynnelsen av august, og Nasdaq Composite falt 3,3 %, veid av et fall på 9 % i Nvidia (NASDAQ: NVDA), brikkeprodusentens største en- dag fall noensinne, og utslettet 279 milliarder dollar i markedsverdi.

Den skuffende amerikanske ISM-produksjonsundersøkelsen vakte bekymring for en potensiell hard landing for den amerikanske økonomien, og brakte fredagens offisielle jobbrapport skarpt i fokus.

Eurosonens tjenester i fokus

Tilbake i Europa vil onsdagens viktigste datautgivelse være de endelige tjenesteinnkjøpssjefenes indekstal over hele Europa, og eurosonenummeret spesielt.

Tjenestesektoren forventes å forbli i et sunt ekspansjonsterritorium, men dette følger av svake data for produksjonsaktiviteten i august, som antydet at en oppgang i eurosonen kan være et stykke unna og en ytterligere lempelse av pengepolitikken kan være berettiget.

Den europeiske sentralbanken kuttet renten i juni og ventes å redusere renten igjen senere denne måneden.

Volvo (OTC: VLVLY) vil levere flaggskip-SUV denne måneden

I bedriftssektoren falt Volvo (ST: VOLVb)-aksjen 1,2 % til tross for at den svenske bilprodusenten sa at den vil levere flaggskipet EX90 SUV til de første kundene før slutten av denne måneden etter at den hadde opplevd omfattende forsinkelser.

Aksjen i Barratt Developments (LON: BDEV) falt 1,3 % etter at husbyggeren rapporterte en nedgang i fortjenesten og en halvering av utbyttet ettersom den ser ut til å fullføre avtalen om å kjøpe rivalen Redrow.

Crude trekker seg tilbake igjen

Råoljeprisene falt ned onsdag, og forlenget forrige sesjons salg, på grunn av vekstbekymringer samt forventninger om at libysk eksport kan komme inn i markedet igjen.

Ved 03:05 ET falt Brent-kontrakten 0,8% til $73,20 per fat, mens amerikanske råoljefutures (WTI) handlet 0,9% lavere til $69,72 per fat etter at begge kontraktene falt mer enn 4% tirsdag.

Begge kontraktene falt til det laveste siden desember etter tegn på en avtale for å løse den politiske striden mellom rivaliserende fraksjoner i Libya som kuttet produksjonen med omtrent halvparten og dempet eksporten

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-fall-on-growth-concerns-services-pmi-in-focus/