Home » News » Europeiske aksjer for det meste lavere; intervaller begrenset før amerikansk inflasjonsutgivelse.

Europeiske aksjer for det meste lavere; intervaller begrenset før amerikansk inflasjonsutgivelse.

News Team

De europeiske aksjemarkedene trakk seg stort sett tilbake tirsdag, da investorer fordøyde mer bedriftsinntekter før utgivelsen av de siste amerikanske inflasjonsrapportene.

Klokken 03:15 ET (07:15 GMT) handlet DAX-indeksen i Tyskland 0,1 % lavere og CAC 40 i Frankrike falt 0,1 % lavere, mens FTSE 100 i Storbritannia steg 0,1 %.

Amerikansk inflasjon for å begrense aktiviteten

Europeiske markeder konsoliderer seg tirsdag nær rekordnivåer, med Storbritannias FTSE 100 og Europas STOXX 600-indeks som treffer all-time highs først på fredag.

De viktigste europeiske indeksene er satt til å handle i stramme intervaller på tirsdag, ettersom handelsmenn forble på vakt mot alle større spill før inflasjonsavlesningene tirsdag og onsdag.

Den amerikanske produsentprisindeksen for april kommer senere i sesjonen, og skal følges på onsdag av konsumprisindeksen, og investorer vil lete etter enhver indikasjon på at prispresset endelig avtar etter måneder med sterk inflasjon ga opphav til frykt for at Federal Reserve kan ikke kutte renten i år.

Tilbake i Europa viste den siste utgivelsen av tyske konsumpriser at inflasjonen ser ut til å være under kontroll i eurosonens største økonomi, med et årlig tall for april bekreftet på bare 2,2 %.

Det var mindre imponerende nyheter fra Storbritannia, ettersom gjennomsnittlig inntjening, uten bonuser, holdt seg på 6,0 % i mars, noe som tyder på at lønnsdrevet inflasjon fortsatt kan være et problem for Bank of England ettersom den veier opp potensialet for å begynne å kutte renten priser.

Arbeidsledigheten i Storbritannia steg også til 4,3 % i de tre månedene frem til mars, noe opp fra 4,2 % registrert i forrige periode til februar.

Banco de Sabadell stiger på overtakelsestilbudet

Når det gjelder bedriftssektoren, steg Bayer (OTC: BAYRY)-aksjen over 2 % etter at den tyske farmasøytiske og bioteknologiske giganten rapporterte en nedgang på 1,3 % i justert inntjening i første kvartal, og slo analytikernes prognoser.

Vodafone (NASDAQ: VOD)-aksjen økte til tross for at driftsresultatet falt med 75 % i løpet av de 12 månedene til slutten av mars, da telekomgiganten justerte sin tilstedeværelse i Europa, solgte sine spanske og italienske divisjoner mens de planla en fusjon med Three i Storbritannia.

I tillegg. BHP Group (NYSE: BHP)-aksjen falt 0,5 % etter at Anglo American (JO: AGLJ) igjen avviste overtakelsestilbudet, og sa at det forbedrede tilbudet om alle aksjer, opp 10 % fra BHPs opprinnelige forslag, fortsatte å undervurdere selskapet betydelig.

BHP er ansett for å bli bedre til 43 milliarder dollars tilnærming for Anglo-American for andre gang.

Råkanter lavere

Råoljeprisene gikk ned tirsdag, og ga tilbake noen av gevinstene fra forrige økt ettersom skogbranner i Canada risikerer å forstyrre landets oljeforsyning.

Ved 03:15 ET handlet de amerikanske råoljeterminene 0,1 % lavere til 79,07 dollar per fat, mens Brent-kontrakten falt 0,1 % til 83,28 dollar per fat.

Begge kontraktene steg mer enn 1 % hver på mandag.

Store skogbranner har spredt seg over Vest-Canada, og presenterer potensialet for forstyrrelser i kanadisk olje- og gassforsyning, spesielt da de nærmet seg et viktig oljeknutepunkt i Fort McMurray, Alberta.

Byen er den nærmeste bosetningen til Canadas største oljesandoperasjoner og hadde i 2016 fått alvorlige skader fra skogbranner, og slo rundt 1 million fat per dag ut av drift på den tiden.

I tillegg steg gullfutures 0,8 % til $2 343,35/oz, mens EUR/USD handlet marginalt lavere til 1,0787.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-mostly-lower-ranges-limited-ahead-of-us-inflation-release/