Home » News » GameStop, AMC stiger med 40 % i førmarkedshandel ettersom meme-aksjerallyet øker.

GameStop, AMC stiger med 40 % i førmarkedshandel ettersom meme-aksjerallyet øker.

News Team

Gamestop og AMC steg i førmarkedshandelen tirsdag da et rally i såkalte meme-aksjer falt over i kveldsavtaler etter at en nøkkelfigur i deres 2021-rally dukket opp igjen fra en lengre pause på sosiale medier.

GameStop Corp (NYSE: GME) og AMC Entertainment Holdings Inc (NYSE: AMC) var de beste resultatene blant sine jevnaldrende, og steg rundt 40 % hver etter å ha samlet seg henholdsvis 74 % og 80 % på mandag.

Andre aksjer som de amerikanske aksjene til BlackBerry Ltd (NYSE: BB) og hodetelefonprodusenten Koss Corporation (NASDAQ: KOSS) steg mer enn 10 % hver. Reddit Inc (NYSE: RDDT), som hadde fostret mesteparten av meme-aksjen på Wallstreetbets-forumet, steg 2 %, det samme gjorde Robinhood Markets Inc (NASDAQ: HOOD), som hadde sett store detaljhandelsvolumer fra mani.

Oppgangen i aksjekursene hadde lite å gjøre med selskapenes grunnleggende forhold og kom etter at Keith Gill, som går under de sosiale medienavnene RoaringKitty og DeepF***ingvalue, la ut en serie kryptiske bilder og gif-er på den sosiale medieplattformen X . De var Gills første innlegg på nesten tre år og nevnte ikke Gamestop.

Gills innlegg inkluderte klipp fra filmer inkludert Pirates of the Caribbean, Tombstone, V For Vendetta og en tegneserie av en mann som spiller videospill som sitter oppreist i en stol. Bildet, som var det første av Gills nye innlegg, brukes til å formidle budskapet om at ting begynner å bli alvorlig.

Gills innlegg på Reddit, spesielt om hans investering i Gamestop og den overveldende mengden shortposisjoner mot aksjen, hadde ansporet til en mengde detaljhandelskjøp i Gamestop.

Kjøp hadde da smittet over på andre aksjer med relativt svake fundamentale forhold og høye shortposisjoner. Dette hadde igjen skapt ideen om meme-aksjer – aksjer som beveger seg i stor grad basert på sosiale mediers sentiment, snarere enn de faktiske grunnleggende tingene i selskapet.

Men til tross for mandagens oppgang, holdt Gamestop, AMC og de andre meme-aksjene seg godt under toppene i løpet av 2021. Gamestop handlet for rundt 36 dollar per aksje – en brøkdel av treffet på 120 dollar tidlig i 2021

Source: https://buystocks.co.uk/news/gamestop-amc-surge-40-in-premarket-trade-as-meme-stock-rally-pushes-higher/