Home » News » Europeiske aksjer slo nok en rekord; Amerikanske økonomiske data på trykk.

Europeiske aksjer slo nok en rekord; Amerikanske økonomiske data på trykk.

News Team

Europeiske aksjer nådde rekordhøyt for tredje sesjon på rad torsdag, støttet av en rekke optimistiske bedriftsoppdateringer, mens investorer forble forsiktige foran nøkkeløkonomiske data fra USA for nye ledetråder om den globale rentekuttbanen.

Den pan-europeiske STOXX 600.STOXX steg opp 0,3 % innen 8:56 GMT og ser ut til å gå opp for sin åttende uke på rad med oppgang.

Tysklands referanseindeks DAX.GDAXI økte med 0,2 %, og nådde rekordhøye nivåer for tredje dag på rad, støttet av bullish bedriftsrapporter.

Encavis ECVG.DE-aksjer skjøt 26,8 % til toppen av STOXX600 etter at Elbe Bidco lanserte et overtakelsestilbud for den tyske strøm- og energiprodusenten. Den samlede utilities.SX6Pindex gikk 1 % høyere.

“Vi har investorinteresse, vi har avtaler som gjøres og når du har så høye lånerenter, er slike aktiviteter positive,” sa David Morrison, senior markedsanalytiker i Trade Nation.

K&S SDFGn.DE-aksjen steg 7,3 % etter at den tyske salt- og kaliumgruvearbeideren slo forventningene til årsresultater og ga bedre veiledning enn forventet.

Den tyske våpenprodusenten Rheinmetall RHMG.DE forventer rekordsalg og økt lønnsomhet i år ettersom krigen i Ukraina økte forsvarsutgiftene i NATO-blokken og tok aksjene opp med 3,5 %.

I mellomtiden falt aksjene i Lanxess LXSG.DE 8,2 % til bunnen av STOXX600, da spesialkjemikaliprodusenten ga svake utsikter for 2024 og flagget for ytterligere utfordringer i første halvår.

Hapag-Lloyd HLAG.DE hadde en nedgang på 83 % i nettoresultatet for 2023 og kuttet utbyttet med 85 % i det det kalte et utfordrende markedsmiljø. Aksjen falt 2,5 prosent.

På datafronten ventet investorer på amerikanske produsentpriser og detaljsalgstall i februar som kunne måle den økonomiske helsen til verdens største økonomi og styre håpet om et rentekutt midt i året av Federal Reserve.

Den europeiske sentralbanken så også ut til å starte rentekuttsyklusen fra juni, med store politikere som snakket om sjansene for det samme.

STOXX 600 økte med over 6,1 % i løpet av året og har ofte utkonkurrert seg selv, og skalert nye topper ettersom en nedgang i inflasjonen i eurosonen økte markedssentimentet, sammen med en positiv rekke bedriftsoppdateringer fra regionen.

“I denne typen marked, selv om vi kan se veldig overkjøpte ut på nåværende nivåer, er det ingenting som sier at vi ikke kan gå høyere,” la Morrison til.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-shares-hit-another-record-high-us-economic-data-on-tap/