Home » News » Tesla-aksjen faller ettersom Wells Fargo kutter vurderingen for å selge, ser 30% nedsiderisiko.

Tesla-aksjen faller ettersom Wells Fargo kutter vurderingen for å selge, ser 30% nedsiderisiko.

News Team

Tesla (NASDAQ: TSLA)-aksjen falt 1,5 % i tidlig handel i New York onsdag etter at Wells Fargo nedgraderte ratingen til Undervekt (tilsvarer salg) fra Equal Weight. Analytikere kalte Tesla «et vekstselskap uten vekst».

Analytikerne kuttet også kursmålet med så mye som $75 til $125 per aksje, noe som indikerer en nedsiderisiko på nær 30% basert på tirsdagens stengetid for Tesla-aksjekursen på $177,54.

Wells Fargo sier at Tesla «ikke ser så «storslått» ut» for øyeblikket med aksjer ned så mye som 28,5 % hittil i år, sammenlignet med S&P 500 +8,5 %.

Nedgraderingen kommer ettersom analytikere “ser nedsiderisiko for volum ettersom priskutt har en avtagende effekt.”

“Vi forventer at volumene vil være flate i 2024 og ned i 2025. I kjølvannet av px-kutt er lavere leiekontrakter, misfornøyde kunder og mulig tap av luksusmerkepremien,” skrev analytikere i et notat.

“Vi ser motvind fra skuffende leveranser og flere priskutt, som sannsynligvis fører til negative EPS-revisjoner.”

Wells Fargos inntjeningsanslag for 2024 og 2025 er 32 % og 52 % under konsensus, noe som er slående for aksjen så stor som Tesla.

“Mens den er leder for elbil- og batteriteknologi, skjermer TSLA dårlig i forhold til Mag 7 jevnaldrende, og handles til 58x PE vs. peers til 31x. Likevel har TSLA lignende utsikter for konsensus 3-års EPS-vekst (19 % vs. 23 % Mag 7 gjennomsnitt).»

Analytikerne diskuterte også Teslas neste store lansering, som forventes å være neste generasjons kompakte SUV – Model 2. Denne elektriske kjøretøymodellen (EV) forventes å komme i andre halvdel av 2025.

“Model 2-økonomi er sannsynligvis tøff som et kompakt kjøretøy på massemarkedet,” sa analytikere.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-stock-drops-as-wells-fargo-cuts-rating-to-sell-sees-30-downside-risk/