Home » News » Kinesiske aksjer faller ettersom investorer opprettholder forsiktighet etter amerikansk inflasjonsrapport.

Kinesiske aksjer faller ettersom investorer opprettholder forsiktighet etter amerikansk inflasjonsrapport.

News Team

Kinas aksjer var lavere onsdag etter at USAs inflasjonsrapport over natten som signaliserte en redusert mulighet for Feds rentekutt gjorde investorene forsiktige.

Aksjene i Hong Kong gikk ned med mindre enn 0,1 % til 17 082,11, og avsluttet de tre påfølgende dager med oppgang. Hang Seng Tech-indeksen gikk opp 0,4 %, og JD.com økte med 0,3 % etter at selskapet annonserte et tilbakekjøp av aksjer på så mye som 3 milliarder dollar i løpet av de neste tre årene.

Shanghai Composite Index falt 0,4 % til 3 043,83, og det mindre markedet i Shenzhen falt også 0,3 %.

Nattens rapport om amerikansk inflasjon dempet investoroptimismen, med data som viste at forbrukerne betalte priser i februar som var litt høyere enn forventet, noe som gjorde det mindre sannsynlig at Federal Reserve kunne levere etterlengtede kutt i rentene på møtet neste uke .

Kinas lokale medier rapporterte tirsdag at landets statseide banker kan hente inn opptil 80 milliarder yuan (11,2 milliarder dollar) i syndikerte lån for å hjelpe eiendomsutvikleren China Vanke med å overholde sine forestående tilbakebetalingsfrister.

Vanke var den nest største utvikleren i nasjonen basert på markedsverdi og har fulgt veien til Evergrande og Country Garden, som begge allerede har misligholdt gjeldene sine. I januar beordret en domstol i Hong Kong Evergrande til å gjennomgå likvidasjon etter et mislykket forsøk på å restrukturere 300 milliarder dollar som skylder banker og obligasjonseiere.

Ratingbyrået Moody nedgraderte Vankes kredittrating til «søppel»-status på mandag.

Vanke-aksjene steg etter nyhetene om potensiell økonomisk støtte mens de opplevde en tilbaketrekking på 3,7 % onsdag. Tirsdag lukket aksjene notert i Hong Kong 10,3 % høyere, og aksjen som ble handlet i Shenzhen endte dagen med en økning på 5,7 %.

Innenfor metallhandel fortsatte Kinas sentralbank å vise robuste gullkjøpsaktiviteter midt i globale geopolitiske spenninger og etterspørsel etter fristed, som drev opp prisen på gull ytterligere. Offisielle data viste at Kinas gullreserver økte for 16. måned på rad, med gullreserver som nådde 72,58 millioner unser innen utgangen av februar, noe som representerer en månedlig økning på 390 000 unser.

Gull trakk seg tilbake onsdag etter å ha nådd en ny rekordhøy mandag, da investorer strømmet til for å kjøpe aksjer av gullprodusenter og gullsmeder, noe som økte aksjekursene ytterligere.

Chow Tai Fook Jewellery Group så en økning på 0,6 % onsdag etter forrige ukes stigning på 4,6 % som presset aksjen til rekordhøye. Zijin Mining Group, Kinas største gullprodusent målt i markedsverdi, steg 2,3 % i Shanghai og 3,5 % i Hong Kong.

Andre steder var den kinesiske smarttelefonprodusenten Xiaomi ned 0,1 % etter at den tirsdag annonserte at de vil levere sitt første elektriske kjøretøy 28. mars. Cathay Pacific Airways-aksjen hoppet 5,3 % etter at den annonserte en bemerkelsesverdig økning på 336 % i driftsresultatet i 2023, og nådde 15,1 milliarder Hong Kong-dollar (1,9 milliarder dollar) og overgår den forrige rekorden satt i 2010.

I obligasjonsmarkedet utstedte Kinas finansdepartement onsdag årets første parti med renminbi-denominert statsobligasjoner i Hong Kong med en skala på 12 milliarder yuan (1,7 milliarder dollar). Dette er det 16. året på rad at finansdepartementet har utstedt Renminbi-statsobligasjoner i Hong Kong, med den totale utstedelsesstørrelsen på over 300 milliarder yuan (41 milliarder dollar).

Source: https://buystocks.co.uk/news/chinese-stocks-slide-as-investors-maintain-caution-after-us-inflation-report/